Acasă / SOCIAL / Schimbul de experiență dintre copiii orașelor înfrățite, Pitești și Kragujevac – o tradiție benefică pentru ambele comunități!

Schimbul de experiență dintre copiii orașelor înfrățite, Pitești și Kragujevac – o tradiție benefică pentru ambele comunități!

Luni, 18 iulie 2022, cele două grupuri de copii care au participat la tabăra de vară organizată de către municipalitățile din Pitești și Kragujevac s-au întâlnit, la finalul celor 11 zile petrecute în țara vecină, pentru a schimba impresii și concluzii, în urma experienței trăite.

Elevii merituoși din școlile piteștene au revenit din Serbia încântați de locurile frumoase pe care le-au vizitat – stațiunea montană Zlatibor și obiective turistice din regiunea Sumarice, de cunoștințele noi pe care le-au acumulat despre istoria și tradițiile poporului sârb și ale comunității din Kragujevac, iar povestirile lor entuziaste i-au bucurat pe toți cei prezenți. Colegii lor din Kragujevac au împărtășit experiențe similare, vorbind cu multă căldură despre zilele petrecute în Pitești și în România, în care au cunoscut o parte din frumusețea județului Argeș și s-au bucurat de un sejur pe litoralul Mării Negre, în Vama Veche.

Prieteniile legate între acești copii vor duce mai departe tradiția de aproape o jumătate de secol a colaborării dintre două comunități frumoase, cu multe asemănări în spirit și stil de viață, iar experiența acestei tabere va crea, pentru fiecare dintre participanți, o legătură emoțională profundă cu orașul și comunitatea care i-a găzduit.
Proiectul taberei de copii din Pitești și Kragujevac merită continuat, iar colaborarea dintre cele două orașe înfrățite va da naștere și altor oportunități de dezvoltare, cu beneficii reale, în plan cultural și educativ, pentru generațiile viitoare!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Justina K & Antal Zalai

Concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate, la Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 6 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un nou ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar