Acasă / SOCIAL / Snowmobile și mașini de intervenție noi la Jandarmeria Argeş

Snowmobile și mașini de intervenție noi la Jandarmeria Argeş

Astăzi, col. dr. Gheorghe Lupescu, inspector-şef al Jandarmeriei Argeş, a organizat o conferinţă de presă la care au participat prefectul Emilian Dragnea şi subprefectul Adrian Bughiu. Cu acest prilej, colonelul Lupescu a prezentat activitatea depusă de instituţie pe care o conduce în cursul lunii noiembrie, din care am reţinut că la niciuna dintre manifestările la care măsurile de ordine au fost asigurate de jandarmi nu s-a impus intervenţia în forţă.

achizitii noi IJJ Arges (1)Apoi, inspectorul-şef a prezentat tehnica recent achiziţionată de jandarmeria judeţeană, constând în autospeciale pentru executarea misiunilor, precum şi alte echipamente de protecţie individuală. Astfel, parcul auto a fost completat cu cinci vehicule Dacia Duster, din care una este echipată pentru misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, trei pentru misiuni de menţinere a ordinii publice şi una pentru munca operativă.

De asemena, au fost achiziţionate o Dacia Dokker, dotată special pentru transportarea câinilor de serviciu în condiţii optime, inclusiv cu încălzirea compartimentului cuştilor, o autospecială Volkswagen Transporter care va funcţiona şi ca centru de comunicaţii mobil, două autospeciale Peugeot folosite mai ales la acţiuni speciale şi antiteroriste, şi o autospecială Opel Movano folosită pentru transportul gardurilor la locurile de desfăşurare a misiunilor specifice.

Totodată, pentru misiunile din zona de munte, au fost achiziţionate două snowmobile Polaris şi două vehicule UTV marca CF Moto 4×4 speciale tot pentru munte dotate cu echipamente de protecţie (căşti şi ochelari). Pentru jandarmii din posturile montane au fost achiziţionate şi echipamente de schi individuale (schiuri de tură similare celor folosite de salvamontişti).Pentru asigurarea desfăşurării în condiţii oprime a activităţilor curente, la cele două sedii ale Jandarmeriei Argeş din Piteşti au fost cumpărate, montate şi date în folosinţă două generatoare de curent electric de mare capacitate, care pot asigura necesarul în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică. Pentru sediul detaşamentului din Curtea de Argeş a fost achiziţionată şi montată o centrală termică modernă şi performantă. În fine, centrul de monitorizre a misiunilor şi evenimentelor a fost dotat cu noi ecrane de rezoluţie foarte mare, pe care se vizionează de către jandarmi imagini în timp real din municipiile şi oraşele judeţului. Potrivit colonelului Lupescu, achiziţiile vor continua şi în perioada următoare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Justina K & Antal Zalai

Concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate, la Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 6 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un nou ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar