Acasă / EVENIMENT / Şofer agresiv şi amendat, şi lăsat pieton

Şofer agresiv şi amendat, şi lăsat pieton

Spre sfârșitul lunii ianuarie, Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 1/27.01.2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, apărută în Monitorul Oficial nr. 89 din 28 ianuarie 2022, astfel încât circulația rutieră să fie mai sigură, iar numărul accidentelor rutiere să scadă. De principiu, modificările vizează mecanismele de sancționare a încălcării legislației rutiere, în sensul înăspririi sancțiunilor existente și introducerii unora noi, printre acestea fiind şi conducerea agresivă.

Acțiune-a-polițiștilor-rutieri-argeșeni
Potrivit actului normativ precizat, „prin comportament agresiv se înţelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre: deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens (…)”. Problema e că mulţi şoferi habar n-au despre aceste modificări, iar altora pur şi simplu nu le pasă, comportându-se de parcă şi-ar fi cumpărat şosea, punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la traficul rutier. Iar când sunt traşi pe dreapta, se ceartă cu agenţii rutieri, pe care-i acuză – ca să vezi tupeu – de comportament abuziv!
Astfel, un echipal al Biroului Rutier Piteşti supraveghea circulaţia pe bulevardul Fraţii Goleşti din municipiu. Atenţia poliţiştilor a fost atrasă de un autoturism Hyundai, al cărui şofer şerpuia de pe o bandă pe cealaltă a străzii în scopul depăşirii celorlalte autovehicule aflate în faţă. În plus, împricinatul a fost înregistrat de radar circulând cu viteza de 92 km/h, deşi limita maximă admisă în localitate este de 50 km/h. Este vorba despre Ion N., de 24 de ani, din Piteşti, care a fost amendat cu 1.800 de lei, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării pentru 30 de zile.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furau-lemne-din-pădure

Combatere a delictelor silvice desfășurate în ultima săptămână

În perioada 26 februarie – 03 martie a.c., echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar