Acasă / EVENIMENT / Şoferul s-a întors la locul accidentului

Şoferul s-a întors la locul accidentului

„Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat intervine în localitatea Căteasca la un accident rutier în care a fost implicată o căruță. O singură victimă, conștientă, căruțașul”, a transmis joi seară ISU Argeş.
Evenimentul a avut loc aproape de ora 18, când polițiștii din Topoloveni au fost sesizați prin 112 despre faptul că un bărbat care se deplasa cu căruța între comunele Teiu și Căteasca ar fi fost accidentat de un autovehicul al cărui conducătorul ar fi plecat de la fața locului. Agemţii rutieri din oraşul de pe Valea Cârcinovului s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că aspectele se confirmă.
Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul care a fost rănit este Anton S., de 70 de ani, din Slobozia. El se deplasa cu căruța pe DJ 508, pe raza localității Căteasca din direcția Teiu către autostradă A1, împrejurare în care atelajul a fost lovit din spate de un autoturism.
Conducătorul atelajului a fost transportat la spital pentru îngrijiri cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral, traumatism carnio-facial cu fractură de piramidă nazală și escoriaţii la braţul stâng și piciorul drept. Totodată, cel în cauză a fost verificat cu etilotestul rezultând că era băut şi avea o concentraţie de 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Septuagenarul mergea sa ia borhot pentru animale, drum era neiluminat pe porțiunea dintre localitățile precizate, iar căruța nu avea montate elemente reflectorizante.
Pentru identificarea şoferului polițiștii au efectuat investigații referitor la autovehicule cu avarii în partea față, împrejurare în care, în scurt timp, la locul faptei s-a prezentat Florin S., de 52 de ani, din Teiu, care a relatat că el a condus autoturismul, un Volkswagen Bora, implicat în accident. Întrebat de ce nu a oprit, acesta a afirmat că a crezut că ar fi lovit doar roata din spate a atelajului şi că n-ar fi rănit pe nimeni. Şi el a fost verificat cu etilotestul rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (avea 0,25 mg/l). Acesta va fi condus la sediul poliției, pentru cercetări.
În cauză urmează să fie întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier s-a petrecut.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Verificări pe linia transportului public de persoane (1)

Verificări pe linia transportului public de persoane

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., acțiuni pentru ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar