Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

A traversat prin loc nepermis

Pe str. Carpati, din Pitesti, V.V., de 54 ani, din Pitesti, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat uşor pe C.E., de 44 ani, din Pitesti, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis si fara să se asigure.
Conducătorul autovehiculului nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetarile au fost efectuate de politisti din cadrul Biroului Rutier Piteşti, in cauza fiind întocmit dosar penal, conform art. 184 C.p..

Conducea un autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut

Agenţii de siguranţă publică ai Secţiei 1 Poliţie Piteşti au identificat în trafic pe G.G.M., de 25 ani, din Mun. Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art.86 al. 2, din O.U.G.195/2002R.

Activităţi de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar

Poliţiştii de proximitate ai Secţiei 1 Poliţie Piteşti, împreună cu poliţişti din cadrul I.PJ. Argeş, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, ocazie cu care au controlat 6 societăţi comerciale, fiind identificaţi 12 elevi, care lipseau de la orele de curs.
S-a luat măsura sesizării unităţilor de învăţământ şi a părinţilor elevilor.

A sustras combustibil dintr-un autoturism

Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană sustrage combustibil de la o autoutilitară parcată pe str. Argedava din municipiul Piteşti. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au observat o persoană suspectă în zona de unde se reclama furtul, care a fugit la vederea organelor de poliţie, aceasta fiind urmărită şi prinsă pe str. Constructorilor, din Piteşti.
În urma verificărilor s-a stabilit că B.A., de 26 ani, din Piteşti a înţepat cu o cheie de apartament rezervorul unei autoutilitare, din care a sustras circa 10 litri motorină, utilizând două recipiente din plastic, de 5 litri, fiecare, pe care le-a ascuns într-un gard viu din apropierea locului faptei, acestea fiind găsite cu ocazia cercetărilor.
Faţă de barbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate.

Au furat, dar au fost prinşi de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti

S.V.O., de 26 ani şi M.C.C., de 19 ani, din oraşul Ştefăneşti, au fost identificaţi de poliţişti, stabilindu-se ca în ziua de 22.09.2013, în jurul orelor 18.30, au pătruns în incinta unei societati din str. Tudor Vladimirescu, de unde au sustras mai multe obiecte metalice.
În cauză se efectueaza cercetări, conform art. 208, 209 C.p., prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate.

Conducea o autoutilitară neînmatriculată

În seara de 23.09.2013, agenţii Formatiunii Politiei Rutiere Topoloveni l-au depistat pe N.M., de 44 ani, din Mun. Targoviste, in timp ce conducea o autoutilitara pe D.N. 7, comuna Calinesti, fără ca aceasta să fie inmatriculata.
În cauză s-a intocmit dosar penal, conform art.85 alin.1, din O.U.G.195/2002R.

Activităţi silvice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au desfăşurat activităţi specifice pe linia prevenirii, combaterii tăierii, sustragerii ilegale de material lemnos şi pe linia circulaţiei materialelor lemnoase, fiind depistate 8 persoane care transportau material lemnos, fără a poseda documente legale.
Persoanele au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi in valoare totala de 11.000 lei, conform L.171/2010, iar materialul lemnos a fost predat ocoalelor silvice.

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti, împreună cu politistii Postului de Poliţie Boţeşti, au depistat pe C.I., de 29 ani, din comuna Boţeşti, în timp ce tăia ilegal cu un motoferăstrău mecanic, 6 arbori, esenţă salcâm, dintr-o pădure aflată în administrarea Primăriei comunei Boţeşti, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării, urmând a fi predat Primăriei Boţeşti, iar motofierăstrăul mecanic folosit la comiterea faptei, ridicat în vederea confiscării. In cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 108 din L.46/2008.

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar