Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Bărbat găsit spânzurat

În seara de 08.10.2013, orele 22.04, Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de către o persoana din comuna Valea Mare Pravăţ, cu privire la faptul că M.C., de 39 ani, a fost găsit spânzurat în punctul Argeşelu, din comuna.
La faţa locului s-au deplasat agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ şi echipa operativă din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung, care a constatat că barbatul s-a spânzurat de creanga unui copac, lângă stâna de oi pe care o deţinea pe raza comnei Stoeneşti.
Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate alte urme de violenţă. S-a luat măsura transportării acestuia la Prosectura Spitalului Câmpulung, în vederea efectuării necropsiei .
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 178 C.p..

274 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri şi poliţiştii de siguranţă publică

În ziua de 09.10. a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş, Birourilor Rutiere şi de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au aplicat 274 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 65100 lei, conform O.U.G.195/2002R şi Lg. 61/1991.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, un număr de 4 permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Infracţiuni rutiere

V.T., de 60 ani, din Mun. Campulung, a fost depistat pe D.N. 73, localitatea Maracineni, in timp ce conducea un buldoexcavator avand o concentraţie de 0,96 mg./l. alcool pur in aerul expirat si avand permisul de conducere anulat.
Barbatului i-au fost recoltate doua probe biologice (sange) in vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a intocmit dosar penal, conform art. 87 alin. 1 si art. 86 alin. 2, din O.U.G.195/2002R.

Poliţiştii comunelor Leordeni şi Ratesti au depistat pe S.D.M., de 19 ani, din orasul Stefanesti, in timp ce conducea pe D.J. 702, un moped, fara a poseda permis de conducere.
În cauza s-a intocmit dosar penal, conform art.86 alin.1, din O.U.G.195/2002R.

Comercializa ţigări netimbrate

În ziua de 08.10.2013, agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au organizat o acţiune în Piaţa Ceair şi străzile adiacente, pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări netimbrate, ocazie cu care a fost identificat S.F.D., de 32 ani, din comuna Oarja, care oferea spre vânzare cantitatea de 200 ţigarete netimbrate, în valoare 80 lei.
Barbatul  a fost condus la sediul secţiei, fiind anunţate organele competente.

Societăţi comerciale verificate la Curtea de Argeş

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Curtea de Arges au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au verificat 9 societăţi comerciale care desfasoara activitati in domeniul panificatiei.
Cu ocazia verificarilor, au fost depistaţi 2 angajaţi a doua dintre aceste societaţi comerciale, comercializând produse de panificaţie fără acte de provenienţă.
Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform art. 1 lit. e, din L.12/1990, cu 2.000 lei şi s-a confiscat suma de 58 lei, reprezentând contravaloarea produselor oferite spre vânzare.

Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei nr. 16 Politie Rurala Valea Mare Pravăţ au depistat 3 barbaţi din comuna Bughea de Jos, care au fost sancţionaţi cu câte 800 lei, conform art. 8 lit. a, din L.171/2010, pentru săvârşirea contravenţiei de taiere ilegala de material lemnos. Cantitatea de 3,2 m.c. lemn foc, fost predata in custodia O.S. Aninoasa.
Totodată, au fost depistaţi 2 barbaţi care au transportat cu atelaje hipo cantitatea de 0,7 m.c. lemn foc, fag, fara a poseda aviz de însoţire.
Cei în cauză au fost sancţionaţi cu câte 2.000 lei, conform L.171/2010 şi s-a confiscat cantitatea 0,700 m.c. lemn, esenţă fag, predată în custodie Ocolului Silvic Păpuşa Rucăr.

Agentii Formaţiunii Ordine Publică Topoloveni au depistat un barbat de 60 ani, din comuna Calinesti, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, cantitatatea de 0,4 m.st. material lemnos, fara documente de provenienţă si transport.
A fost sanctionat cu suma de 3.000 lei, conform L.171/2010.
De asemenea, agenţii Sectiei de Politie Rurală nr. 9 Leordeni l-au depistat pe B.M.S., de 21 ani, din comuna Bogati, in timp ce transporta pe D.N. 7 Leordeni, cu un atelaj hipo, cantitatea de un m.c. material lemnos, esenta salcam, fara a poseda documente legale de provenienta si transport.
Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu suma de 2.000 lei, conform L.171/2010, iar materialul lemnos confiscat a fost predat O.S. Topoloveni.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar