Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În localitatea Maracineni, I.N., de 35 ani, din Pietrosani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Cimpulung către Pitesti, a accidentat usor un minor de 10 ani, din localitatea Maracineni, care s-a angajat în traversarea drumului regulamentar, pe marcajul pietonal, semnalizat si marcat corespunzător. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţiştii S.R. Arges.

Pe DN 7, in localitatea Calinesti, C.D.A., de 19 ani, din oras Stefanesti, in timp ce conducea un autoturism, avand directia de deplasare Calinesti catre Pitesti, nu a adaptat viteza la efectuarea manevrei de depasire, a pierdut controlul asupra volanului, a parasit partea caraosabila si a accidentat usor pe R.F., de 58 ani, din com. Calinesti, care se deplasa regulamentar pe acostamentul din stanga drumului public.
Conducatoarea auto si victima nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetarile au fost efectuate de catre poliţişti din cadrul F.R. Topoloveni.

In ziua de 17.11.2013, orele 12.00, Poliţia Municipiului Piteşti, a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Argeş, cu privire la faptul că, la Secţia Urgenţă Ortopedie s-a prezenatat o persoană care afirmă că, a fost victima unui eveniment rutier.
În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că N.M., de 36 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce conducea un autovehicul, în incinta unei societati comerciale, situată pe strada Constantin Stătescu, la efectuarea manevrei de mers înapoi a

accidentat grav pe L.M., de 45 ani, din Mun. Piteşti, care se afla în incinta societăţii, în spatele autoturismului.
Evenimentul rutier nu întruneşte condiţiile prevazute de art. 75 din O.U.G. 195/2002R, deoarece nu s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.

Activităţi ale poliţiştilor rutieri

În ziua de 17.11. a.c., poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi Serviciului Rutier Argeş au aplicat un număr de 138 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.360 lei, din care 87 sanctiuni pentru depasirea vitezei legale. Au fost reţinute în vederea suspendării 7 permise de conducere.
De asemenea, pe DN 73 D din localitatea Maracineni, a fost depistat P.D.A., de 23 ani, din oras Mioveni, in timp ce conducea un autoturism avand o concentratie de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Transporta deşeuri neferoase

Agenţii Sectiei nr. 3 Politie Rurala Bascov au depistat in trafic pe R.T., de 29 ani, domiciliat, in com. Cosesti, care transporta cu o autoutilitara, pe DN 73, raza com. Micesti, cantitatea de 400 kg deseuri metale neferoase, pentru care a prezentat un aviz de insotire a marfii fara serie, iar cantitatile mentionate in acesta nu au corespuns cu cele rezultate in urma cantaririi.
Intreaga cantitate de deseuri de metale neferoase a fost retinuta in vederea stabilirii provenientei acesteia, fiind lasata in custodie administratorului unei societati de profil.

Comercializa produse de panificaţie fără documente de provenienţă

Poliţiştii Sectiei de Politie Rurala nr.6 Domnesti, impreuna cu cei din cadrul Politiei mun. Curtea de Arges, au actionat in targul saptamanal Domnesti, ocazie cu care au depistat pe O.I.A., de 20 ani, din mun. Pitesti, in timp ce comercializa produse de panificatie (covrigi), fara documente de provenienta. A fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 lei conform Legi nr.12/1990/R.

Conducea un autovehicul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Agenţii Postului de Politie Baiculesti, au depistat în trafic pe F.S.O., de 20 ani, domiciliat în com. Baiculesti, în timp ce conducea un autovehicul, pe raza com. Baiculesti, fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat). I-au fost recoltate doua probe biologice (sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002R.

A condus fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii Secţiei Rurale Buzoeşti au depistat pe M.S., de 34 ani, din com. Tătărăştii de Sus, jud. Teleorman, în timp ce conducea un autovehicul pe D.J. 504, raza com. Popeşti, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal conf. art. 86 alin. 1 din O.U.G 195/2002R.

Sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au asigurat paza corespunzător

Poliţiştii Sectiei Rurale Lunca Corbului, au acţionat pe linia respectării Legii 333/2003, ocazie cu care pe raza comunei Bîrla, agenţii din cadrul firmei de paza ce asigură paza comunală, au fost sanctionaţi conform art. 60 lit.e din Legea

333/2003, cu amendă in valoare de 200 lei, pentru nerespectarea consemnului postului.
La primăria comunei, paznicul de serviciu nu a fost găsit, fapt pentru care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 300 lei, urmând sa fie anunţată conducerea instituţiei controlate.
De asemenea, un agent de pază al firmei care asigură paza comunală in satul Mârghia, din comuna Lunca Corbului, a fost sanctionat cu amendă in valoare de 300 lei, întrucât în urma testării cu aparatul alcooltest acesta avea o alcoolemie de 0,22 alcool pur in aerul expirat.

Activităţi silvice

Agenţii Secţiilor Rurale Rucăr, Tigveni si Valea Mare Pravat au depistat 10 barbaţi, care transportau material lemnos, fără a avea documente de provenienţă şi transport. Barbatii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totala de 19.000 lei conform Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată Ocoalelor Silvice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar