Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În comuna Leordeni, T.L.C., de 35 ani, din comuna Bogati, in timp ce conducea un autoturism având directia de mers Bogati catre Leordeni, nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil umed, a pierdut controlul volanului, a parasit partea caraosabila şi a patruns pe acostament, accidentând usor pe C.M.I.L., de 18 ani, din comuna Leordeni.
Conducatorul auto si victima nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetarile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni, în cauză fiind întocmit dosar penal, conform art. 184 C.p..

În ziua de 02.12.2013, orele 16.00, pe B-dul Petrochimiştilor, din Mun. Piteşti, Ş.A.C., de 30 ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitara din direcţia centru către D.N. 65B, a accidentat grav pe I.M.M., de 30 ani, din comuna Bradu, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto şi pietonul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti, în cauza fiind întocmit dosar penal, conform art. 184 C.p.

Activităţi ale poliţiştilor rutieri

În ziua de 02.12.a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au retinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 4 permise de conducere, au

retras 5 certificate de înmatriculare şi au aplicat 147 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 15.260 lei.
Totodata, poliţiştii rutieri din cadrul celorlalte poliţii municipiale şi orăşeneşti au retinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere şi au aplicat 46 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 5.780 lei conform O.U.G.195/2002R

Avea asupra sa ţigări netimbrate

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au efectuat o acţiune punctuală în Piaţa Ceair şi străzile adiacente, pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări netimbrate şi a evaziunii fiscale, ocazie cu care au identificat pe N.D., de 38 ani, având asupra sa cantitatea de 2.600 ţigarete, provenienţă străină, în valoare de 950 lei.
S-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi sesizării organelor competente pentru luarea măsurilor de sancţionare, conform Lg.571/2003.

Vindea produse de panificaţie fără a poseda documente legale

Poliţiştii Compartimentului Proximitate Câmpulung au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au constatat că la o socieatate din Câmpulung, având obiect de activitate comerţul cu produse alimentare, administratorul nu a prezentat documente de provenienţă pentru mărfurile expuse (chifle, pateuri cu brânză) în valoare de 130 lei.
A fost sancţionat conform L.12/1990, cu suma de 1.000 lei, iar produsele confiscate contravaloric.

Dosar penale pentru înşelăciune şi fals în declaraţii întocmit de poliţiştii oraşului Topoloveni

Poliţiştii oraşului Topoloveni au acţionat conform planului Vatra, ocazie cu care au identificat pe N.A., de 44 ani, din Mun. Pitesti, care in calitate de administrator al unei societati comerciale a incheiat in anul 2011, 5 contracte de arenda pentru o suprafata totala de 165 ha teren, de pe raza comunei Cateasca, beneficiind de subventii de la APIA, in suma de 90.200 lei.
Din primele verificari a rezultat că proprietarii terenurilor mentionate nu au achitat taxele si impozitele la Primaria Cateasca, conditie obligatorie pentru obtinerea subventiilor APIA, iar în cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si fals in declaratii, fapte prev. si ped. de art. 215 si art. 292 C.p..
Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Topoloveni.

Comercializa produse de patiserie

Agenţii Compartimentului Politiei de Proximitate Ştefăneşti au desfasurat verificari la societatile comerciale de pe raza de competenţă, ocazie cu care au constatat că una dintre societaţi comercializeaza produse de patiserie fara documente legale de provenienţă.
În cauza s-a luat masura sanctionarii contraventionale, conform art. 1 lit. e, din L.12/1990 si s-a confiscat contravaloarea produselor de patiserie pentru care nu exista documente de provenienta, suma ce va fi depusa la AFP Pitesti.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar