Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

A traversat neregulamentar

Pe str. Mihai Eminescu, din mun. Pitesti, B.L.S., de 37 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia str. Gheorghe Şincai către str. Mihai Eminescu, a accidentat uşor pe C.M.P., de 50 ani, din Piteşti, care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducatorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Pitesti, în cauză fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 C.p..

Mandate de arestare, puse în executare de poliţişti

În ziua de 04.02.2014, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmăriri, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Mun. Piteşti, au pus în executare 2 mandate de arestare emise de Tribunalul Argeş, privind pe M.G., de 52 ani şi P.M., de 46 ani, ambii din Mun. Piteşti, condamnaţi la câte 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru infracţiuni de trafic de persoane.
Bărbaţii au fost încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi.

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

Marţi, 04.02 a.c., poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Argeş au aplicat un număr de 175 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.150 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce un număr de 5 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

Ţigări abandonate în Piaţa Ceair

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat în Piaţa Ceair şi zonele adiacente, pentru combaterea traficului cu ţigări de contrabandă, ocazie cu care au identificat abandonată cantitatea de 800 ţigarete, nemarcate, în valoare de 300 lei.
Cantitatea de ţigări a fost ridicată de poliţiştii secţiei, urmând a se lua legătura cu reprezentanţii A.N.A.F., în vederea confiscării.

Nereguli cu serviciile de pază

În urma unor verificări la o societate comerciala din municipiul Piteşti, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti au sancţionat contravenţional conducerea societăţii licenţiate în prestări servicii pază, conform art. 22 alin. 1, din L.333/2003, cu suma de 2.000 lei, întrucât a fost încălcat Regulamentul de organizare şi funcţionare al societăţii avizat de I.G.P.R., folosind personal de pază din cadrul altei societăţi licenţiate în domeniu.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au efectuat un control privind paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor, la un o unitate poştală din B-dul. Republicii ocazie cu care s-a constatat că unitatea nu a respectat cerinţele minimale de securitate, fiind sancţionată persoana desemnată cu securitatea, conform art. 3 pct. 1, din H.G.301/2012.

Deţinea pâine fără documente de provenienţă

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Biroului Poliţiei de Ordine Publică Câmpulung au efectuat un control la o societate comercială, ocazie cu care reprezentantul societăţii nu a prezentat documente legale de provenienţă pentru cantitatea de 50 bucăţi pâine, în valoare de 35 lei, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale a acesteia, cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990, iar întreaga cantitate de pâine a fost confiscată contravaloric.

Nu aveau afişate preţurile de vânzare

Agenţii Formaţiunii Proximitate Ştefăneşti au depistat la un magazin produse expuse spre vânzare, fără a fi afişate preturile de vânzare.
S-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 1 lit. h, din L.12/1990.

Activităţi silvice

În ziua de 04.02.2014, agenţii Postului de Poliţie Stolnici au depistat pe D.M., de 27 ani, din comuna Stolnici, care a tăiat din Zăvoiul Cotmeana, 10 arbori, esenţă salcâm, diverse dimensiuni.
În cauza s-a întocmit dosar penal, conform art. 108, 110, din L.46/2008, urmând a se stabili cantitatea de masă lemnoasă tăiată si prejudiciul cauzat.

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au depistat in trafic, pe M.D., de 41 ani, din comuna Albeşti, sat Ungureni, care transporta cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,500 m.c. lemn, esenţă fag, fără a deţine acte de provenienţă sau transport.

Materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscării şi predat O.S. Curtea de Argeş, iar bărbatul a fost sancţionat conform L.171/2010, cu suma de 2.000 lei.

Agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Topoloveni l-au depistat pe I.F., de 31 ani, din comuna Călineşti, în timp ce transporta pe str. Gării, din Topoloveni, cu un auto cantitatea de 0,5 m.c. material lemnos, fără documente de provenienţă şi transport.
A fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.000 lei, conform L.171/2010, iar materialul lemnos ridicat in vederea confiscării si predat O.S. Topoloveni.

De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 16 Poliţie Rurală Valea Mare-Pravăţ au identificat 4 bărbaţi în timp ce transportau cu atelaje hipo cantitatea de 0,800 m.c. material lemnos, esenţă fag, fără a avea asupra lor documente legale.
Cei în cauză au fost sancţionaţi conform L.171/2010, cu suma de 2.000 lei, fiecare, iar materialul lemnos confiscat şi predat în custodia O.S. Câmpulung.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar