Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

211 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

In ziua de 11.02. a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au aplicat un număr de 87 sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.890 lei, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere (dintre care 6 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50km/h) şi retras un certificat de inmatriculare.

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au aplicat 124 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.890lei, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 11 permise de conducere (dintre care 9 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii, pe marcajul pietonal) şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

Accidente rutiere

Pe str. Victoriei, din mun. Curtea de Argeş, H.V., de 51 ani, din Arefu, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat grav pe P.E., de 66 ani, din Curtea de Argeş, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul autovehiculului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Accidentul rutier a fost protocolat de poliţişti din cadrul B.R.Curtea de Argeş.

În data de 11.02.2014, pe DN.7, Piteşti, G.G., de 53 ani, din Leordeni, în timp ce conducea un autovehicul din direcţia Ştefăneşti către centru Piteşti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat in coliziune cu scuarul ce desparte sensurile de mers ale Podului Râului Doamnei.
Din accident a rezultat vătămarea corporala gravă a conducătorului auto G.G. si a lui G.C., de 29 ani din Leordeni, pasager pe locul dreapta faţă in auto.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R.Piteşti.

In com. Bradu, I.L.M., de 19 ani, din Bradu, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Piteşti către Suseni, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, intr-o curba uşoară la dreapta a pierdut controlul intrând in coliziune cu un gard de beton.
Din accident a rezultat vătămarea gravă a unei minore de 16 ani, din Mălureni, pasageră in autoturism.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de către poliţişti din cadrul B.R. Pitesti.

Persoane sancţionate contravenţional de agenţii Secţiei 1 Poliţie Piteşti

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Piteşti au depistat în zona centrală a mun.Piteşti, pe M.L., de 25 ani, Merişani, M.R., de 29 ani, din com.Moşoaia, M.M., de 31 ani, din Merişani, D.N., de 38 ani, din Mărăcineni, şi G.M., de 30 ani, din Piteşti, în timp ce încercau să atragă persoane cărora să le ghicească.
Acestea au fost conduse la sediul Secţiei de Poliţie, unde au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor L.61/1991R.

Deţinea pâine fără documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul B.O.P.- Compartimentul Proximitate Câmpulung, au desfăşurat activităţi pe raza de competenţă, efectuând un control la A.F. S.C..
Cu ocazia controlului, reprezentantul societăţii nu a prezentat documente legale de provenienţă pentru cantitatea de 70 bucăţi pâine, în valoare de 49 lei, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia conform Legii nr.12/1990-R, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar întreaga cantitate de pâine a fost confiscată contravaloric.

Autor de furt, identificat de poliţiştii municipiului Curtea de Argeş

Poliţiştii Compartimentului Siguranţă Publică Curtea de Argeş, au identificat pe P.N., de 49 ani, din Curtea de Argeş, care a sustras de la un punct de lucru, aparţinând unei societăţi comerciale de pe str. Poştei din Curtea de Argeş, materiale de construcţie (ciment, adeziv) in valoare de 230 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat parţii vătămate.
In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută si pedepsită de art. 228-229C.P.

Conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere

În ziua de 11.02.2014, orele 10.30, agenŢii Postului de Poliţie Dobreşti au depistat pe O.V.M., de 24 ani, din Dobreşti, în timp ce conducea pe D.C. 55 Dobreşti un moped, neînamtriculat, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a intocmit dosar de cercetare penală conf. art. 334 alin.1 şi art. 335 alin. 1 din C. P.

Activităţi Silvice

Poliţiştii oraşului Ştefăneşti au acţionat pe linie de silvicultura, ocazie cu care au fost depistaţi in zona Goleşti, 2 bărbaţi din com.Călinesti, in timp ce transportau fiecare, cu câte un atelaj hipo, cantitatea de 0.3 mc material lemnos, fără a avea documente legale de provenienţă şi transport.
Bărbaţii au fost sancţionaţi conform legii 171/2010 cu suma de 2000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Piteşti.

De asemenea, a fost depistat pe str. Cavalerului V.G.I., de 28 ani, din Valea Mare, oraşul Ştefăneşti în timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 2 mc material lemnos, fără a poseda documente legale de provenienţă si transport. A fost sancţionat conform legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Piteşti.

Agenţii Secţiei 9 Politie Leordeni, împreună cu agenţii Postului de Poliţie Leordeni au depistat 2 bărbaţi din Leordeni, care au tăiat şi sustras fără drept un număr de 17 arbori din pădurea proprietatea unei persoane din localitate, prejudiciul creat fiind de 580 lei, recuperat si predat parţii vătămate.
In cauză s-a intocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 108, 110 din Legea 46/2008.

De asemenea, au depistat pe Z.V.C., de 21 ani, din com. Crângurile, jud. Damboviţa, în timp ce transporta pe D.C. Schitu-Scoicesti cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,5 mc material lemnos fără documente legale de provenienţă si transport.
A fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat O.S. Topoloveni.

Poliţiştii Secţiei nr.15 Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat pe C.S., de 26 ani din Dragoslavele, care transporta cu un auto, cantitatea de 2,5 m.c. material lemnos, fără documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Lg. 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat la O.S. Exp.Mihăeşti.

Totodată, poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Rucăr, împreună jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş şi lucrători ai Direcţiei Silvice Argeş au acţionat pe linia prevenirii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat 6 bărbaţi care transportau cu atelaje hipo cantitatea totală de 3,400 m.c. lemn foc fag, fără documente de provenienţă.
Persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional conform Lg. 171/2010 cu amenzi în valoare de 2.000 lei fiecare, materialul lemnos fiind confiscat şi predat în custodia O.S. Câmpulung şi O.S. Păpuşa Rucăr.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar