Acasă / SOCIAL / Ştiri de la politie

Ştiri de la politie

stiri de la politie

314 conducători auto, sancţionaţi de poliţiştii rutieri
În ziua de 10 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş, Biroului Rutier Piteşti şi Biroului Rutier Câmpulung au aplicat un număr de 314 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat normele rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 42.300lei.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce un număr de 7 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Biciclist accidentat
În ziua de 10.07.2013, orele 10.45, pe D.J. 659, in localitatea Bradu, P.R.G., de 41 ani, din comuna Cotmeana, în timp ce conducea un autotractor ce tracta o semiremorca din direcţia Pitesti către comuna Suseni, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în timpul mersului faţă de T.C., de 80 ani, din comuna Bradu, care se deplasa pe bicicleta, in aceeasi directie de mers.
Din accident a rezultat vătămarea corporală grava a lui T.C.
Conducătorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, iar victima, neputând fi testata cu aparatul etilotest i s-a recoltat o proba bilogica (sange).

Depistaţi în flagrant
În ziua de 10.07.2013, in jurul orelor 20.00, agenţii Sectiei de Politie Albota, in timp ce desfasurau activitati de patrulare pe raza comunei Bradu, au depistat pe I.R.F., de 39 ani si un minor in varsta de 14 ani, din comuna Bradu, in timp ce sustrageau dintr-o magazie a unei societati aflate in curtea unei foste unitati militare, mai multe profile din aluminiu, provenite de la geamuri termopan care se aflau depozitate in interior, acestia patrunzand in magazie printr-o gaura aflata la peretele din spate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru art. 208, 209 C.p..

Activităţi ale poliţiştilor municipiului Câmpulung
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică si Compartimentului Proximitate, au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi a evaziunii fiscale, în domeniul comercializării legumelor şi fructelor, ocazie cu care au depistat pe B.M., de 43 ani, din Câmpulung, care efectua acte de comerţ fără a deţine documente de provenienţă a mărfii, prilej cu care s-a confiscat cantitatea de 50 kg. caise, 70 kg. piersici şi 70 kg. nectarine, în valoare de 640 lei şi s-a aplicat o sancţiune, în valoare de 1.500 lei, conform L.12/1990.
De asemenea, au mai fost identificate 3 persoane, care comercializau legume fără a respecta prevederile L.12/1990, ocazie cu care s-au aplicat sancţiuni, în valoare de 2.000 lei.
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti l-au depistat pe raza localitatii Mihaesti, sat Valea Popii, pe M.F., de 46 ani, din Mun. Câmpulung, în timp ce comercializa 355 franzele produse de panificaţie către persoane fizice, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990 şi s-a aplicat sancţiunea complementară de confiscare a sumei de 284 lei, reprezentând contravaloarea produselor de panificaţie comercializate.

A condus un moped fără a fi înregistrat sau înmatriculat
Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti l-au depistat pe M.D., de 43 ani, din Ştefăneşti, in timp ce conducea pe raza oraşului, un moped, fara a fi inregistrat sau inmatriculat.
În cauza s-a intocmit dosar penal, conform art.85 alin.1, din O.U.G.195/2002R.

Activităţi silvic

Agenţii Formaţiunii Politiei de Ordine Publică Ştefăneşti, l-au depistat pe V.S.G., de 27 ani, din oraşul Ştefăneşti, în timp ce transporta cantitatea de 0,4 m.c. material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
Barbatul a fost sancţionat contravenţional, conform L.171/2010, iar cantitatea de material lemnos confiscată şi lăsată în custodia ADP Ştefăneşti.

Poliţiştii Secţiei Rurale Călineşti au depistat 5 persoane din comuna Călineşti, în timp ce transportau cu atelaje hipo, material lemnos, fără documente de provenienţă şi transport, fiind sancţionati cu suma de 11.000 lei, conform L.171/2010.

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti l-au depistat pe raza comunei Schitu Goleşti, pe M.I.M., de 34 ani, din comuna Schitu Goleşti, în timp ce transporta cu un vehicul cu tracţiune animală, cantitatea de 1,271 m.c. material lemnos, lemn foc, esenţă fag, fără documente legale de provenienţă şi transport.
Cel în cauză a fost sancţionat cu suma de 2.000 lei, conform L.171/2010, iar cantitatea de material lemnos confiscată şi predată O.S. Exp. Mihăeşti

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar