Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

150 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în municipiul Piteşti

Miercuri, 12 februarie a.c., poliţiştii Biroul Rutier Piteşti au aplicat un număr de 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.750 lei, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au aplicat 64 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12,650 lei, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Incendiu pe raza comunei Pietroşani

În ziua de 12.02.2014, Poliţia Mun. Curtea de Argeş a fost sesizată prin Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 de un bărbat din com. Pietrosani, despre faptul că în satul Vărzaroaia, s-a produs un incendiu la o anexa (fânar) ce aparţine lui N.I.D..
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti si un echipaj din cadrul I.S.U. Argeş care a localizat şi stins incendiul în urma căruia a ars acoperişul fânarului, fân si cherestea, valoarea estimată a pabubelor fiind de aproximativ 15.000 lei. Cauza producerii incendiului a fost un scurt circuit la instalaţia electrică.
Nu au fost victime omeneşti.

Bărbat extrădat din Cehia, introdus în arest

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au prezentat Judecătoriei Costeşti pe L.I.F., de 27 ani, extrădat din Cehia în baza unui mandat european de arestare, pe numele acestuia fiind emis un Mandat de Arestare Preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Bărbatul a fost introdus in Arestul I.P.J. Argeş.

Au furat dintr-o farmacie

Cu ocazia unei acţiuni pe linia furturilor din buzunare şi societăţi comerciale, agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au identificat pe M.R., de 30 ani, din com. Moşoaia, M.L., de 26 ani, din com. Merişani, D.N., de 39 ani, din com. Mărăcineni şi G.M., de 31 ani, din Piteşti, care prin distragerea atenţiei au sustras dintr-o farmacie produse în valoare de 180 lei.
Faţă de D.N. s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 228 CP.
De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conf. art. 2, pct. 2, din L61/1991R cu amenzi în valoare de 1.500 lei fiecare.

29 elevi identificaţi de poliţişti, în timp ce absentau de la orele de curs

Poliţiştii Compartimentului Proximitate Câmpulung au acţionat pe raza de competenţă în vederea combaterii absenteismului şcolar, ocazie cu care depistat un număr de 29 de elevi din cadrul a 3 unităţi şcolare, care absentau nemotivat de la orele de curs, fiind găsiţi în 4 baruri situate pe raza mun. Câmpulung.
Elevii în cauză au fost îndrumaţi către unităţile de învăţământ, urmând a se comunica acestora din urmă rezultatul activităţii desfăşurate, pentru a dispune

măsurile prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară al fiecărei unităţi şcolare.

Poliţiştii Secţiei Rurale Hârtieşti au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale

Politiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Hartieşti au acţionat în târgul săptămânal din com. Boteni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale în domeniul produselor de panificaţie şi cerealiere, fiind aplicate un nr. de 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind comercializarea produselor cerealiere.
A fost confiscată contravaloarea a 26 kg produse cerealiere.

Deţineau produse fără documente de provenienţă

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Curtea de Argeş au identificat un vânzător la o societate comercială cu punct de lucru în Curtea de Argeş, strada Banu Mărăcine, care deţinea în magazin, spre vânzare, cantitatea de 30 pâini, fără documente de provenienţă. A fost sancţionat cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990R, iar cantitatea de pâine a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Arges – Trezoreria Piteşti.

De asemenea, a fost depistat un vânzător la un magazin din Curtea de Argeş, strada Cuza –Vodă, care deţinea spre vânzare 160 ţigarete, fără a poseda documente de provenienţă. A fost sancţionat cu suma de 1.000 lei conform L.12/1990R, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Societăţi comerciale controlate de poliţiştii Postului de Poliţie Ştefan cel Mare

Agenţii Postului de Poliţie Ştefan cel Mare, au efectuat controale la patru societăţi comerciale, ocazie cu care au identificat expuse spre vânzare, la una dintre societăţi, cu punct de lucru în Ştefan cel Mare, un nr. de 66 sticle cu băuturi, al căror termen de valabilitate era expirat.
S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a vânzătoarei, conf. art. 1 lit. d din L 12/1990R, cu amendă în valoare de 1000 lei, iar produsele al căror termen de valabilitate era expirat, au fost ridicate în vederea confiscării şi distrugerii.

Nu avea afişate preţurile de vânzare

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Proximitate Ştefăneşti au acţionat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 12/1990,ocazie cu care au depistat, la I.I. D.G., din oraşul Ştefănesti, produse expuse spre vânzare fără a avea afişate preţurile de vânzare.
A fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform art. 1,lit h din Legea nr. 12/1990 cu suma de 1000 lei.

Activităţi Silvice

În data de 12.02.2014, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul C.D.S.S.P.P şi reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Ploieşti, au acţionat pe linia legalităţii provenienţei şi circulaţiei materialelor lemnoase, ocazie cu care a fost sancţionat reprezentantul S.C. D.&C. T.S.R.L. Valea Mare Pravăţ, cu amendă în valoare totală de 4.000 lei conform Legii 171/2010, pentru comercializarea materialului lemnos fără documente de transport şi necompletarea la zi a registrului de evidenţă a materialelor lemnoase, fiind confiscată valoric cantitatea de 3,65 mc lemn rotund specia fag.

Patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul B.O.P. Câmpulung, a depistat pe str. Maramureşului din Câmpulung, pe N.G., de 23 ani, din comuna Valea Mare Pravăţ, judeţul Argeş, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,400 mc lemn foc fag, fără documente legale de însoţire şi provenienţă.
A fost sancţionat cu suma de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010, întreaga cantitate fiind confiscată şi predată la O.S. Câmpulung.

Poliţiştii Secţiei 16 Valea Mare Pravăţ, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Argeş, Ocolului Silvic Câmpulung şi I.J.J. Argeş, au depistat si sancţionat conform art. 19 lit. b din L. 171/2010 cu amenzi în cuantum de 2000 lei fiecare, 13 bărbaţi care transportau cantitatea totală de 8,8 mc. material lemnos, fără documente legale de provenienţă. Materialul lemnos a fost predat OS Câmpulung şi OS Păpuşa Rucăr.

De asemenea, poliţiştii Secţiilor Rurale Rucăr, Schitu Goleşti şi Leordeni au depistat 4 persoane care transportau material lemnos, fără a avea documente de provenienţă şi transport. Au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 2000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice.

Totodată, agenţii Postului de Poliţie Stâlpeni au depistat pe I.D., de 29 ani, din com. Stâlpeni, care a tăiat fără drept 6 arbori cu un volum total de 0,45 mc, din proprietatea unei persoane din localitate.
A fost sancţionat contravenţional conform Leg.171/2010,cu amendă în valoare de 1000 lei, iar materialul lemons a fost predat proprietarului.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar