Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Găsit decedat în apropierea locuinţei

Dispeceratul de Apeluri de Urgenţă 112, a fost sesizat despre faptul că, D.T. de 85 ani, din comuna Ungheni, a fost găsit decedat în apropierea locuinţei sale .
Cercetările au fost efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Buzoeşti care au stabilit că bărbatul a fost găsit căzut la circa 200 m de locuinţă. Acesta nu prezintă urme de violenţă, fapt pentru care medicul de familie a eliberat certificatul constatator al morţii .

A fost găsit înecat

Postul de Poliţie Uda a fost sesizat, , cu privire la faptul că R.I., în vârstă de 78 ani, din comuna. Uda a fost găsit înecat în iazul artificial din grădina locuinţei sale.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, Biroul Investigaţii Criminale, au stabilit R.I. a dispărut în seara zilei de 17.02.2014, acesta fiind găsit de membrii familiei, în dimineaţa zilei de 18.02.2014, în iazul din grădina locuinţei sale.
De asemenea bărbatul nu prezenta urme vizibile de violenţă.
Persoana a fost transportată la Spitalul Judeţean Argeş pentru stabilirea cauzelor decesului.

Găsită spânzurată în locuinţă

Secţia 1 Poliţie Piteşti a fost sesizată cu privire la faptul că numita B.M.R. a fost găsită spânzurată la domiciliul său din mun. Piteşti.
Persoana nu prezenta semne vizibile de violenţă şi a fost transportată la Spitalului Judeţean Argeş pentru stabilirea cauzelor decesului.

Au condus sub influenţa băuturilor alcoolice

În ziua de 07.02.2014, în Municipiul Piteşti, P.D.R. de 27 ani, din Mun. Piteşti nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, acesta fiind acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat in coliziune cu zăpada depozitată pe marginea părţii carosabile, răsturnându-se. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferului şi a pasagerului C.C.A. de 25 ani din Mioveni.
Conducătorul auto se afla sub influenta băuturilor alcoolice şi i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 C.P. si 336 CP.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

De asemenea, Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 11 Poiana Lacului au identificat in trafic pe M. F., de 48 ani, din mun. Piteşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza Comunei Poiana Lacului, având permisul de conducere expirat şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin.2 si 336 alin.1 din C.P. fiindu-i totodată recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Incendiu în Piteşti

Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat despre faptul că s+a produs un incendiu la un apartament din Piteşti.
La faţa locului s–a deplasat un echipaj din cadrul ISU Argeş care a stins incendiul. Nu au fost victime omeneşti, pagubele materiale fiind minore.

Persoană urmărită depistată de poliţişti

Poliţiştii compartimentului Urmăriri în colaborare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Băiculeşti, au depistat pe raza mun. Piteşti P.G., de 33 ani, din comuna Băiculeşti, urmărit la nivel naţional, acesta fiind condamnat 2 ani închisoare pentru furt calificat.
Persoana a fost predată Penitenciarului Colibaşi.

Activităţi rutiere

Poliţişti din cadrul Serviciul Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti, au aplicat 228 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 33662 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 10 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Au condus fără permis

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat pe T.D., de 43 ani, din oraşul Năvodari, jud. Constanţa, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere reţinut.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 2 din CP.

Urmăriţi internaţionali depistaţi de poliţişti

Agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au depistat pe B.F.M. de 23 ani din Piteşti, care avea emis pe numele său, de către autorităţile italiene, un mandat european de arestare.
Persoana în cauză a fost preluată de către lucrătorii Serviciului Investigaţii criminale din cadrul IPJ Argeş.

Totodată agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Piteşti au depistat pe C.C.C., de 24 ani, din comuna Bogdana, jud. Teleorman, căutat în vederea participării la o procedură judiciară.
Au fost îndeplinite procedurile specifice conform art. 34 Convenţia de Aplicare a Acordului Schengen rezultatul fiind comunicat către Biroul Naţional Sirene.

Pâine vândută fără documente de provenienţă

Poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Proximitate au efectuat un control la o societate comercială ocazie cu care reprezentantul societăţii nu a prezentat documente legale de provenienţă pentru cantitatea de 48 bucăţi pâine franzelă, în valoare de 33,6 lei.
Reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000, conform Legii nr.12/1990, iar întreaga cantitate de pâine a fost confiscată contravaloric.

Comercializa ilegal articole casnice

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti au identificat pe D.A., de 37 ani, din comuna Bughea de Sus, care comercializa ilegal articole casnice pe raza comunei Poienarii de Muscel.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1, lit. b raportat la art. 4 din Legea nr. 12/1990. În cauză au fost confiscate produsele comercializate şi suma de 80 lei.

Au fost angajaţi fără contract

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti împreuna cu specialişti din cadrul ITM Argeş au definitivat verificările privind respectare legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă la o societate comercială., ocazie cu care s-a constatat faptul că agentul economic avea un număr de 4 angajaţi fără contract de muncă. Faţă de agentul economic s-a dispus sancţionarea contravenţională în conformitate cu prevederile art.20, al. 1, lit. a din Legea 319/2006 şi art.9, alin.1, lit. g, din H.G. 500/2011, cu amendă în valoare de 48.000 lei.

Comercializa unelte şi scule fără documente de provenienţă

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Curtea de Argeş, Compartimentul Siguranţă Publică, au identificat pe N.N.A., de 28 ani, din comuna Budeşti, Judeţul Vâlcea, care comercializa pe raza municipiului Curtea de Argeş unelte si scule de construcţii fără documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat cu suma de 1.000 lei, conform Legii 12/1990R, iar uneltele şi sculele susmenţionate au fost confiscate.

Nu au afişat preţul pentru pâinea expusă la vânzare

Poliţiştii Formaţiunii Proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au depistat, la o societate comercială, produse de panificaţie expuse spre vânzare fără a avea afişate preţurile, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform art. 1, lit. h din Legea nr. 12/1990.

Activităţi silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în data de 18.02.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 14500 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 3,1. m.c. material lemnos.

Totodată poliţiştii Secţiei nr. 9 Leordeni, Postului de Politie Leordeni si Postului de Poliţie Bogaţi împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Topoloveni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice ocazie cu care au identificat un număr de 5 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 37 de din comuna. Bogaţi, care au tăiat fără drept si au sustras un număr de 25 arbori esenţă stejar dintr-o pădure privată.
Celor în cauză le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 108 şi art.110 din Legea 46/2008, materialul lemnos fiind lăsat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Topoloveni până la definitivarea cercetărilor.

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Argeş- Serviciul de Ordine Publică şi specialişti din cadrul ITRSV – Ploieşti au identificat pe administratorul unei societăţi comerciale din comuna Mihăeşti care a depozitat la societatea administrată cantitatea de 23,20 mc material lemnos, specia fag si anine şi nu a prezentat pentru aceasta Registrul de Evidenţă a Intrărilor şi Ieşirilor de material lemnos.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform art.21, lit. c din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei.

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar