Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente în Argeş

În ziua de 10.04 a.c. pe str. Calea Câmpulung, din mun. Piteşti, B.M., de 44 ani, din Mioveni, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Piteşti către Mioveni, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu glisiera ce desparte sensurile de mers.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a B.L.V., de 43 ani, din Mioveni, pasageră pe locul din dreapta al autoturismului.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului rutier Piteşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 196 Cp.

În ziua de 10.04 a.c., pe b-dul Dacia, din oraşul Mioveni, D.I.R., de 22 ani, din com Mihăeşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Colibaşi către Racoviţa, a pătruns în intersecţia bd. Dacia cu str. 7 septembrie 1485 pe culoarea roşie a semaforului electric fără să acorde prioritate de trecere unei autoutilitare ce se deplasa pe str. 7 Septembrie 1485 şi care a pătruns în intersecţie pe culoarea verde, autovehicul condus de către A.N. de 53 ani, din Mioveni, întrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui A.N.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Mioveni.

Pe Bd. N. Bălcescu, din mun. Piteşti, O.M.A., de 21 ani, din mun. Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia centru către Bascov, nu a păstrat distanţa suficientă faţă de o autoutilitară condusă de F.A., de 36 ani, din mun. Câmpulung, care circula regulamentar în faţa sa şi a intrat in coliziune cu aceasta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui O.M.A.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 196 Cp.

În data de 10.04 a.c. T.I., de 39 ani, din com. Roşia, jud. Bihor, în timp ce conducea un autocamion pe A1, din direcţia Bucureşti către Rm. Vâlcea, ajungând la intersecţia cu str. Serelor din mun. Piteşti nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul vehiculului, răsturnându-se pe carosabil.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş iar la faţa locului nu au fost prezenţi reprezentanţi mass-media.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 Cp.

Persoane încarcerate

Poliţiştii compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-au deplasat pe raza oraşului Călimăneşti, jud. Vâlcea, de unde au preluat sub escortă de la poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu, pe P.D.C., de 26 ani, din oraş Avrig, jud. Sibiu, pe numele căruia Curtea de Apel Piteşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat şi reţinut pe raza comunei Leordeni pe A.N., de 27 ani din aceeaşi comună pe numele căruia Judecătoria Găeşti, judeţul Dâmboviţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare în regim privativ de libertate pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală gravă şi părăsirea locului accidentului.
Tânărul a fost predat poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Argeş în vederea încarcerării în Penitenciarul Colibaşi.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 52 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 7144 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii au acţionat pentru combaterea comerţului ilicit

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au depistat 2 persoane din Piteşti transportau pe str. Depozitelor cantitatea totală de 322 kg produse agroalimentare fără a deţine documente de provenienţă.
Bărbaţii a fost sancţionat contravenţional conform Lg.12/90 cu amenzi în valoare totală de 4000 lei iar cantitatea de 322 kg. produse agroalimentare în valoare de 1507 lei au fost ridicată în vederea confiscării;

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Piteşti au identificat pe S.N., care oferea spre vânzare produse textile, fără documente de provenienţă.
Persoana în cauză a fost sancţionată conform Legii 12/1990 r, cu amendă în valoare de 500 lei iar bunurile în valoare de 250 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Sancţiuni aplicate de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor de pază

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi pentru respectarea prevederilor Legii 333/2003 R ocazie cu care verificat un autoturism în timp ce efectua transport valori pe raza Mun. Piteşti, fără a fi însoţit de personal de pază atestat şi echipat în condiţiile legii.
Societatea deţinătoare a autovehiculului a fost sancţionată contravenţional conform art. 24 alin. 1 din Legea 333/2003R cu amendă în valoare de 2000 lei.

De asemenea a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 333/2003, cu amendă în valoare de 5000 lei, a unei societăţi de pază care, prin administratorul M.T.F., nu a dotat agenţii de pază cu uniformă, cu însemnele societăţii de pază şi mijloace de autoapărare.

Vindeau peşte fără documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Proximitate au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au depistat pe B.V. de 50 ani din Câmpulung, care oferea spre vânzare cantitatea de 25 kg. peşte congelat fără documente legale de provenienţă.
Persoana a fost sancţionată conform Legii nr.12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei iar întreaga cantitate de peşte a fost confiscată contravaloric.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Topoloveni, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a transportului şi comercializării ilegale de peşte ocazie cu care au depistat pe F.M.M., de 41 ani, din com. Priboieni în timp ce comercializa cantitatea de 25 kg. peşte fără documente legale de provenienţă.
În cauză s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 64 lit. h din OUG nr. 23/2008 actualizată, totodată s-a dispus confiscarea cantităţii de peşte şi distrugerea acesteia de către reprezentanţi ai D.S.V Argeş.

Depistaţi că au săvârşit fapte de evaziune fiscală

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Proximitate au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală ocazie cu care au stabilit faptul că la şapte societăţi comerciale şi întreprinderi individuale de pe raza de competenţă s-au reţinut şi nu s-au virat în termenul legal, la bugetul de stat, impozite sau contribuţii cu reţinere de la sursă.
În cauză au fost întocmite dosare penale conform art. 6 din Legea nr. 241/2005.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală, ocazie cu care au constatat că administratorul unei societăţi comerciale din com. Vlădeşti, a reţinut şi nu a virat în termenul legal suma de 3928 lei, reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 6 din Legea 241/2005.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au acţionat pe linia prevenirii faptelor de evaziune fiscală, ocazie cu care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două societăţi de pe raza de competenţă, prin administratorii acestora, au reţinut şi nu au virat în termenul legal sumele de 5264 lei, respectiv 2701 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
În cauză s-au întocmit dosare penale conf. art. 6 din L. 241 / 2005.

Depistaţi de poliţişti branşaţi ilegal la reţeaua de electricitate

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr împreuna cu reprezentanţi ai I.J.J. Argeş şi ai unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, au acţionat în data de 10.04 a.c., pe raza de competenţă, ocazie cu care au depistat pe raza com. Cetăţeni, pe P.J. de 24 ani, B. P. de 23 ani, O.B.L. de 27 ani şi P.R. de 26 ani, iar pe raza Com. Stoeneşti, , jud. Argeş, pe U.I. de 31 ani, D.V. de 26 ani şi F.C. de 33 ani, care, cu ajutorul unor instalaţii clandestine s-au racordat ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.
În cauză s-au întocmit dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 228 C.P. şi art. 92, al. 2 din L.123/2012.

Transportau produse alimentare fara documente de provenienţă

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Curtea de Argeş au oprit în trafic, pentru control, pe str. Negru Vodă din Mun. Curtea de Argeş, o autoutilitară condusă de C.S. în vârstă de 40 ani, din comuna Băiculeşti, care transporta produse de panificaţie, iar pentru cantitatea de 20 pâini, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990R, iar cantitatea de 20 pâini a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş – Trezoreria Piteşti.

Tot cu această ocazie a fost identificat I.G.A., în vârstă de 24 ani, din comuna Rucăr, în timp ce conducea o autoutilitară pe str. Decebal din Mun. Curtea de Argeş, care transporta produse din carne, iar pentru cantitatea de 10 kg muşchi de porc, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990R, iar cantitatea de 10 kg muşchi de porc, a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş – Trezoreria Piteşti.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Mioveni – Formaţiunea Ordine Publică au depistat în trafic pe N.C., de 43 ani, din Mioveni, jud. Argeş în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 178,5 kg produse agroalimentare fără documente legale.
Bărbatul a fost sancţionat conform LG 12/1990R cu amendă în valoare de 500 lei, iar produsele în valoare de 700 lei au fost confiscate.

Sancţionaţi pentru pescuit ilegal

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Mioveni – Formaţiunea Ordine Publică au desfăşurat activităţii pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a pescuitului în perioada de prohibiţie, a traficului şi comercializării ilegale de peşte, fiind depistaţi C.N., de 53 ani, D.I. de 52 ani şi A.V. de 51 ani, toţi din Mioveni, care pescuiau în Râul Târgului.
Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 23/2008 cu amenzi în valoare totală de 1800 lei.

Activităţi silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în data de 10.04.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 18.000 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 5,4 m.c. material lemnos.

Totodată Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au identificat pe T.A.N., de 22 ani, domiciliat în com. Mălureni, care a tăiat fără drept 7 arbori, specia fag, din pădurea situată pe raza com. Mălureni care aparţine Ocolului Silvic Piteşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art.108, 110 din Lg.46/2008.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar