Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente uşoare

În ziua de 14.04 a.c., pe b-dul Dacia din oraşul Mioveni Z.I., din Mioveni, în timp ce conducea un autobuz din direcţia Mioveni către Piteşti, la intersecţia cu str. col. D. Giurăscu a frânat brusc pentru a evita coliziunea cu un alt autovehicul, moment în care P.I., 59 ani, din Mioveni, pasageră în autobuz, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut, lovindu-se de bordul autobuzului. Din eveniment a rezultat vătămarea corporala uşoară a pasagerei care a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând să se deplaseze la unitatea medicală.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Mioveni.

Pe str. Piaţa Muntenia, din Piteşti, G.P., de 38 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a accidentat uşor un minor de 6 ani din Piteşti.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.450 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 6 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat în trafic pe M.A. de 37 ani din Vedea, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 CP.

Comercializau ilicit furaje

Poliţiştii din cadrul Birourilor de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului stradal neautorizat pe B-dul. Nicolae Bălcescu, ocazie cu care au identificat pe C.M. care oferea spre vânzare produse furajere fără a elibera bon fiscal.
Persoana în cauză a fost sancţionată conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei dispunându-se confiscarea sumei de 200 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor vândute.
De asemenea a fost identificat N.M., de 22 ani, care desfăşura activităţi de comerţ cu cereale şi furaje fără a putea prezenta documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat conform Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 5.000 lei dispunându-se confiscarea sumei de 1.800 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor vândute.

Acţiuni pe linia asigurării cu pază a obiectivelor

Poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Sisteme de Securitate au acţionat pe raza de competenţă, pe linia aplicării prevederilor Legii 333/2003 cât şi a H.G 301/2012 de către societăţile comerciale de pe raza mun. Câmpulung, ocazie cu care au fost controlate un număr de 16 obiective asigurate cu sisteme de pază şi au fost verificaţi un număr de 18 agenţi de securitate.
Nouă agenţi de securitate au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 333/2003 cu amenzi în valoare totala de 2700 lei.
De asemenea, s-a constatat că o societate comercială, foloseşte în procesul de pază personal fără a fi atestat profesional. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei conform Legii 333/2003, urmând a fi sesizat ITM Argeş cu privire la aspectele constatate.

Comercializau produse de panificaţie fără documente legale

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurala Hârtieşti au acţionat pe linia combaterii faptelor de comerţ ilicite cu produse de panificaţie ocazie cu care au depistat pe A.R. de 33 ani, din Boteni, care a expus la vânzare 81 pâini fără a deţine documente legale de provenienţă.
Persoana a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 cu amenda în valoare de 500 lei, iar contravaloarea produselor de panificaţie, respectiv suma de 48,5 lei, a fost confiscată.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au identificat pe T.F.M. de 22 ani, din Câmpulung, în timp ce comercializa produse de panificaţie, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei conform Legii 12/1990, fiind confiscată suma de 168 lei, reprezentând contravaloarea produselor comercializate.

Săvârşeau fapte de evaziune fiscală

Politia oraşului Topoloveni a constatat faptul că două persoane, administratori la societăţi comerciale cu puncte de lucru pe raza de competenţă nu au virat contribuţiile aferente asigurărilor sociale şi de sănătate, prejudiciind cele doua bugete cu suma totala de 114.250 lei.
În cauze s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005 Rep.

Activităţi Silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în data de 14.04.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 21.600 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 7 m.c. material lemnos.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar