Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În ziua de 06.05.2014, pe strada Serelor, din comuna Bascov, F.I., de 42 ani, din com. Babana, in timp ce conducea un autoturism, la ieşirea dintr-o curte, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga si a acroşat pe M.M., de 53 ani din Mioveni, care se deplasa cu bicicleta pe str. Serelor din direcţia A1 către Rm. Vâlcea.
Din accident a rezultat vătămarea corporala grava a biciclistului.
Conducătorul auto si biciclistul nu se aflau sub influenta băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul S.R. Argeş.

În ziua de 06.05.2014, orele 14.10, pe DJ 738, com. Mihaiesti, O.N., de 55 ani, din com. Mihaiesti, in timp ce conducea un microbuz din direcţia centrul comunei către Câmpulung, a frânat pentru a evita un obstacol în carosabil, fapt ce a determinat ca A.D., de 58 ani, pasager în microbuz, sa fie proiectat in parbrizul microbuzului.
Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a lui A.D..
Conducătorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Câmpulung.

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

In ziua de 06.05. a.c., poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi Serviciului Rutier Argeş au aplicat 142 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.634 lei.
De asemenea, au retinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 10 permise de conducere şi au retras 7 certificate de inmatriculare.

Depistat în flagrant în timp ce comercializa ţigări nefiscalizate

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au efectuat o acţiune punctuală în Piaţa Ceair din municipiul Piteşti, pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale cu ţigări nefiscalizate de provenienţă străină, ocazie cu care au prins în flagrant pe C.I.A., de 32 ani, din com. Călineşti, jud. Argeş, în timp ce încerca să comercializeze 1.000 ţigarete cu timbru de Ucraina.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 270, alin. 3, rap. la art. 270, alin. 1 din Legea 86/2006 Rep. privind Codul Vamal, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoane sancţionate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au depistat pe B-dul. Petrochimiştilor pe G.M., de 30 ani, din mun. Piteşti, D.N., de 30 ani din com. Mărăcineni si M.R., de 30 ani, din com. Moşoaia, care erau constituite în grup în vederea comiterii de contravenţii. Faţă de acestea s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991R art.2, pct. 2 cu amendă totală în valoare de 1500 lei.

Comercializa articole de îmbrăcăminte fără documente de provenienţă

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Câmpulung au depistat în zona Pieţei Centrale, din Câmpulung, pe K.A., de 23 ani, din oraşul Iernuţ, judeţul Mureş care oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte (geci din piele) fără documente legale de însoţire şi provenienţă.
A fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei, conform Legii 12/1990, iar articolele de îmbrăcăminte (3 geci piele) în valoare de 600 lei au fost confiscate, în vederea valorificării prin D.G.F.P. Argeş.

Activităţi ale poliţiştilor Secţiei Rurale Schitu Goleşti

Poliţiştii Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti împreună cu militari jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş au executat o acţiune pe raza comunelor Berevoeşti, Aninoasa şi Godeni în scopul identificării consumatorilor frauduloşi de energie electrică, a verificării legalităţii circulaţiei materialului lemnos, precum şi a modului de respectare a legislaţiei privind diverse activităţi de comerţ.
A fost depistat M.G., de 51 ani, din comuna Berevoeşti, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a exercitat acţiuni menite sa denatureze indicaţiile echipamentelor de măsurat energia electrica în scopul sustragerii acesteia, constatându-se asupra contorului trifazat realizarea unor intervenţii, în sensul că afişajul electronic nu indica consumul de energie electrica.
De asemenea, P.D.F., de 36 ani, în calitate de proprietară a unei case de locuit din com. Berevoeşti, sat Ungureni, nr. 255, a executat acţiuni menite să denatureze indicaţiile echipamentelor de măsurat energia electrica in scopul sustragerii acesteia.
În cauze sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 228 din C.P. şi art . 92 din Legea 123/2012.
Totodată, S.I., de 48 ani, din com. Berevoeşti, în calitate de conducător auto şi distribuitor al unei societăţi, a comercializat pe raza com. Berevoeşti şi Aninoasa, fără documente de provenienţă, 486 bucăţi pâine albă şi 200 bucăţi produse de patiserie.
A fost sancţionat contravenţional conform prev. art. 1, lit. e din Legea 12/1990 fiind confiscată suma de 500,2 lei ce reprezintă contravaloarea produselor comercializate, sumă de bani urmează a fi depusă la D.G.F.P.C.S. Argeş.
D.D., de 45 ani, din com. Berevoeşti, în calitate de reprezentant legal al I.F. D.D., a primit şi a comercializat, fără documente de provenienţă, un număr de 150 bucăţi pâine albă şi 50 bucăţi produse de patiserie.
A fost sancţionată contravenţional conform prev. art. 1, lit. e din Legea 12/1990 fiind confiscată suma de 200 lei ce reprezintă contravaloarea produselor comercializate, sumă de bani urmează a fi depusă la D.G.F.P.C.S. Argeş.

Dreptul de a conduce autovehicule era suspendat

În data de 06.05.2014, ora 1530, poliţiştii Sectiei nr. 15 Politie Rurala Stalpeni au depistat pe DJ 732-Stâlpeni, pe G.V., de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a intocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 din C.P.

A condus, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Hîrtieşti au depistat pe M.I., de 51 ani, com. Hîrtieşti, în timp ce conducea un autoturism, fiind în stare de ebrietate. I s-a comunicat ca va fi testat cu aparatul alcootest, dar acesta a refuzat testarea, precum şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art 337 din C.P.

Nu deţinea licenţă de transport

Poliţiştii Formaţiunii Poliţie Rutieră Mioveni au depistat în trafic pe S.S., angajat al unei societăţi comerciale din oraş Mioveni, în timp ce efectua o cursă ocazională pe traseul Ţiţeşti-Mioveni cu un microbuz, fără a deţine licenţă de traseu pentru această rută. A fost sancţionat contravenţional conform H.G.69/2012 cu amendă în valoare de 9000 lei.

Activităţi Silvice

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Câmpulung au depistat pe str. Ion Mihalache, din Câmpulung, pe F.D., de 40 ani, din comuna Bughea de Sus, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, cantitatea de 0, 500 mc lemn foc fag, fără documente legale de însoţire şi provenienţă.
Cel în cauză a fost sancţionat cu suma de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată la O.S. Codrii Verzi ai Argeşului.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti, împreună cu militari jandarmi din cadrul IJJ Argeş, cu ocazia unui control efectuat la o societate comercială, au constatat faptul că M.G., de 51 ani, în calitate de persoană fizică, deţinea fără documente legale de provenienţă material lemnos, respectiv 2,759 m.c lemn rotund lucru diverse esenţe, 1,260 m.c cherestea răşinoase şi 4,390 m.c grinzi pătraţi răşinoase.
A fost sancţionat contravenţional conform art. 19, lit. k din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată la O.S Aninoasa.

De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Rucăr au depistat 4 bărbaţi din comuna Valea Mare Pravăţ, în timp ce tăiau fără drept dintr-o pădure situată în comuna Stoeneşti, un nr. de 13 arbori esenţă fag, rezultând un volum total de 5,067 mc material lemnos în valoare totală de 437,29 lei.
Au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 7000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată O.S. Păpuşa-Rucăr.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Festivalul “CF MOTO-DAY”

Jandarmii argeșeni asigură ordinea publică la Festivalul “CF MOTO-DAY”

În perioada 14-15 iunie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, alături de Gruparea de Jandarmi ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar