Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În ziua de 11.05.2014, în comuna Budeasa, I.I., de 35 ani, din Bascov, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Valea Mărului către Piteşti, nu s-a asigurat la punerea în mişcare de pe loc şi a intrat în coliziune cu o bicicleta condusă regulamentar în aceeaşi direcţie, de O.C.I., de 35 ani, din Piteşti.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.
Cei doi participanţi la trafic nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ziua de 11.05.2014, pe str. 1 Decembrie 1918, din Piteşti, B.G., de 50 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un auto din direcţia str. Schitului către B-dul N. Bălcescu, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure, accidentând uşor pe M.D., de 60 ani, din Piteşti, care se afla în spatele autoturismului.
Conducătorul auto şi victima nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

În ziua de 11.05.2014, în Piteşti, pe str. Calea Bucureşti, C.C., de 56 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un auto din direcţia B-dul I.C. Brătianu către str. Victoriei, a accidentat uşor un minor de 5 ani, din Piteşti, care fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.

Pe D.J. 503, în localitatea Popesti, J.E.C., de 27 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având directia de mers Izvoru catre Tatarasti, pe fondul consumului de bauturi alcoolice (1,50 mg./l. alcool pur in aerul expirat), a accidentat uşor pe M.C., de 17 ani, din Popesti, care se deplasa pe carosabil, in aceeaşi direcţie de mers, dupa care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat după circa 30 minute.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice (sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei, iar victima nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Costesti.

În noaptea de 11/12.05.2014, în localitatea Moşoaia, Z.F.C., de 44 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce conducea un auto, având direcţia de deplasare Piteşti către Poiana Lacului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice (1,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat) şi a neadaptării vitezei intr-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu un stilp din beton, de sustinere a retelei electrice, situat in afara partii carosabile, in stinga directiei de mers.
Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto si a unui minor de 12 ani, din Pitesti, pasager in autoturism.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice (sânge) in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Arges.

Activităţi ale poliţiştilor rutieri

În ziua de 11.05. a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 12 permise de conducere, au retras un certificat de înmatriculare şi au aplicat 61 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.085 lei.
De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului pe raza municipiului, ocazie cu care au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce un permis de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare şi au aplicat 50 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.200 lei.

Nu avea întocmit planul de pază

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care administratorul unei societăţi comerciale a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform L.333/2003, întrucât nu avea întocmit plan de pază. De asemenea, s-a luat măsura sancţionării cu suma de 100 lei, a barmanului unităţii, conform L.61/1991, care comercializa băuturi alcoolice minorilor.

Practicau cerşetoria

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi depistării persoanelor care practică cerşetoria, ocazie cu care au depistat pe B-dul Petrochimiştilor, pe F.C., de 32 ani, C.N., de 53 ani şi C.D., de 41 ani, toţi din Berevoeşti, faţă de care s-a luat măsura sancţionării, conform L.61/1991 şi îndepărtării din zonă.

Produse de patiserie fără documente de provenienţă

Poliţiştii municipiului Câmpulung au efectuat un control la o societate comercială, reprezentată de administrator M.D., de 57 ani, din Dragoslavele, unde a fost identificată cantitatea de 170 bucăţi produse de patiserie, în valoare 425 lei, fără documente legale de provenienţă. Administratorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei, conform Legii nr.12/1990, iar întreaga cantitate de produse a fost confiscată contravaloric.
Totodată, au fost identificate 5 persoane care desfăşurau activităţi lucrative în cadrul celor 3 societăţi controlate, urmând ca reprezentanţii I.T.M. să verifice condiţiile respectării de către fiecare angajator a prevederilor legale în domeniul legislaţiei muncii.

Activităţi ale poliţiştilor oraşului Costeşti

Poliţiştii Formaţiunilor Poliţie Rutieră şi Ordine Publică au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 11 permise de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au aplicat 37 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.900 lei, conform O.U.G.195/2002R şi Lg.61/1991R.

Depistaţi în flagrant în timp ce încercau să sustragă produs petrolier

În noaptea de 10/11.05.2014, în jurul orelor 02.30, poliţiştii Secţiei de Politie Rurală Buzoeşti au surprins în flagrant pe B.C., din oraşul Otopeni, jud. Ilfov, în timp ce încerca să sustragă produs petrolier, ţiţei, din beciul unei sonde petroliere din comuna Căldăraru, iar o altă persoană a reuşit să fugă de la faţa locului.
În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit şi că a doua persoană se numeşte M.C.M., din comuna Căldăraru, iar în cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 228 şi 229 C.P..

Tranportau păsări şi animale fără autorizaţii sanitar-veterinare

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti au depistat pe D.J. 504, pe raza comunei Izvoru, pe T.F.C., de 25 ani, din Izvoru, care transporta cu un autovehicul un număr de 850 pui găină, fără a avea autorizaţie sanitar-veterinară pentru transportul de animale vii.
A fost sancţionat conform art. 3 punctul 3, din H.G.984/2005, cu amendă în valoare de 1.000 lei.
De asemenea, poliţiştii rutieri au depistat pe D.N. 65A, pe raza oraşului Costeşti, pe A.G., de 33 ani, din Poiana Lacului, care transporta cu un autovehicul 4 viţei, fără a avea autorizaţie sanitar-veterinară pentru transportul de animale vii.
A fost sancţionat conform art. 3 punctul 3, din H.G.984/2005, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Lunca Corbului au depistat la data de 11.05.2014, pe raza comunei Lunca Corbului, pe S.I.M., din comuna Viziru, jud. Brăila, care oferea spre vânzare păsări vii, fără a deţine documente sanitar-veterinare.
A fost sanctionat conform H.G.984/2005, cu suma de 600 lei.

A condus, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

În ziua de 11.05.2014, orele 09.20, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Ştefăneşti au depistat pe C.I., de 51 ani, din Călineşti, în timp ce conducea pe D.N. 7 Ştefăneşti, un autoturism, aflându-se în stare de ebrietate (0,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat). A fost condus la Spitalul de Boli Cronice Ştefăneşti, unde i-a fost recoltată o proba biologica de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 336 alin. 1 C.P..

Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti, au identificat un bărbat din Mihăeşti, în timp ce transporta cu un ansamblu de vehicule, pe raza comunei Mihăeşti, cantitatea totală de 30m.c. material lemnos, conform avizului de însoţire primar.
Întrucât au existat suspiciuni cu privire la realitatea descrierii punctului de încărcare, precum şi la speciile de material lemnos, aflate în transport, s-a procedat la inventarierea amănunţită, constatându-se că există neconcordanţe între datele înscrise în aviz şi încărcătura reală.
A fost sancţionat conform art. 19 alin. (1) lit. N, din L.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, 47,10 m.s., a fost confiscată şi predată la O.S.E. Mihăeşti.

Totodată, au fost efectuate verificări la o societate de profil, cu punct de lucru în Mihăeşti, constatându-se faptul că administratorul agentului economic, nu a completat registrul de evidenţă a materialului lemnos, neînregistrând în ordine cronologică avizele, încălcând astfel prevederile art. 21 lit C, din Legea 171/2010.
Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei.
A mai fost identificat şi administratorul altei firme din Stâlpeni, care a completat necorespunzător un aviz de însoţire primară, fiind sancţionat contravenţional, conform art. 21 lit. D, din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Poliţiştii Sectiei nr. 16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat 6 bărbaţi din com. Valea Mare Pravăţ, în timp ce transportau material lemnos, fără documente de provenienţă.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amenzi în valoare de 2.000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Păpuşa Rucăr.

Poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Domneşti au identificat un bărbat din Bughea de Sus, care transporta pe raza comunei Domneşti, cu o autoutilitara cantitatea de 1,200 m.c. lemn, răşinoase, fara aviz de însoţire.
A fost sancţionat contravenţional, cu amenda in valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos confiscat si predat OS. Domneşti.

Poliţiştii Secţiei nr. 5 Politie Rurală Călineşti au depistat 4 bărbaţi, în timp ce transportau material lemnos, fără documente legale.
Au fost sancţionaţi contravenţional, conform L.171/2010, cu amendă de 8.000 lei, iar materialul lemnos confiscat şi predat O.S. Topoloveni.

Poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Leordeni, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Topoloveni, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au identificat 3 persoane din comuna Crângurile, care au transport cu atelajul hipo, cantitatea totala de 1.5 m.c. material lemnos, diferite esenţe (fag, stejar, etc), fără a deţine documente de provenienţă şi transport.
Au fost sancţionaţi contravenţional, conform L.171/2010, cu amenzi totale în valoare totala de 13.000 lei, materialul lemnos fiind predat O.S. Topoloveni.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar