Acasă / SOCIAL / Ştiri de la politie

Ştiri de la politie

Accidente rutiere

În ziua de 28.05.2014, ora 19.10, pe DN 7, in localitatea Bascov, M.G., de 50 ani, din Piteşti, având permisul de conducere reţinut pentru cercetări conform art. 336 C.P., in timp ce conducea o autoutilitara din direcţia Piteşti către Rm. Vâlcea, pe fondul vitezei excesive, la ieşirea dintr-o curba periculoasa la dreapta, semnalizata corespunzător, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o autoutilitara ce tracta o remorca, ansamblu condus regulamentar din sens opus de D.D., de 38 ani, din municipiul Bucureşti, după care a fost proiectata în gardul unui imobil din partea stânga a drumului.
Din accident a rezultat vătămarea corporala grava a conducătorului auto M.G., care nu a putut fi testat alcoolscopic, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei, precum si vătămarea corporala uşoară a unei minore de 12 ani, din municipiul Piteşti, pasageră in autoutilitară. Traficul in zona a fost blocat in totalitate timp de 50 minute. Conducătorul auto D.D. nu se afla sub influenta băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul S.R. Argeş – B.D.N.E..

În ziua de 28.05.2014, in localitatea Dârmăneşti, B.D., de 42 ani, din comuna Dârmăneşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Piscani către Coşeşti, nu a acordat prioritate de trecere la efectuarea virajului la stânga, intrând in coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de M.A.E., de 36 ani, din comuna Coşeşti, care în urma coliziunii a fost proiectata intr-o autospeciala aparţinând I.P.J. Argeş – Post Politie Dârmăneşti, care se afla parcat regulamentar pe acostamentul din partea dreapta.
Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătoarei auto M.A.E. si a unui minor de 8 luni, din comuna Mărăcineni, pasager în acelaşi autoturism.
Conducatoarele auto nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul S.R. Argeş – B.D.N.E..

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

In ziua de 28.05 a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au aplicat 94 sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.726 lei, din care 25 sancţiuni in valoare de 7.479 lei pentru depăşirea vitezei legale. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 9 permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.
De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.755 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 8 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.
În ziua de 29.05.2014, orele 02.00, pe str.Smeurei, din mun. Piteşti, a fost depistat O.C.D.M., de 29 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost condus la Spitalul
Judeţean Arges, unde i s-au recoltat probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 336 C.P.

Nu au respectat normele de pază

Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au verificat 2 unităţi: S.C. GS B.P.S.S.R.L., fiind luată măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 5000 lei conf. art. 16 alin. 1-5 din HG 301/2012 si S.C.D.C.A.I.S.R.L, fiind luată măsura sancţionării contrav. conf. art. 4 din HG. 301/2012, întrucât nu au asigurat corespunzător paza obiectivelor.

Nu poseda permis de conducere

In ziua de 28.05.2014, poliţiştii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Rucăr au depistat pe str. Păpuşa, din comuna Rucăr, pe L.G., de 28 ani, din judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 335 alin 1 CP.

Comerţ ilegal cu produse de panificaţie

Poliţiştii Secţiei nr.13 Politie Rurală Rucăr au depistat pe L.I.G., de 46 ani, din comuna Bughea de Jos, care distribuia cu o autoutilitara, pe raza com. Rucăr, produse de panificaţie fara respectarea condiţiilor prevăzute de lege.
A fost sancţionat contravenţional conf. art. 1, lit.a din Legea 12/1990, fiind confiscata contravaloarea a 65 bucăţi pâine alba, in suma de 45 lei, suma care va fi depusa la A.J.F.P. Argeş.

De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 15 Politie Rurală Stalpeni, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul panificaţiei, efectuând un control la I.I. I.G.T., din com. Darmanesti, ocazie cu care a fost depistată S.M., de 51 ani, din localitate, care comercializa pâine şi specialităţi de panificaţie fara documente de provenienţă.
A fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei şi s-a confiscat suma de 25 lei, reprezentând contravaloarea unui numar de 24 paini expuse spre vânzare, fără documente legale de provenienţă.

Depistaţi cu bani furaţi

In ziua de 28.05.2014, poliţiştii Secţiei nr.1 Politie Rurala Albeştii de Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul Politiei Mun. Curtea de Argeş, au identificat pe S.A., de 36 de ani, S.M., de 38 de ani, S.M.T., de 37 de ani si V.I., de 47 de ani, toţi din Municipiul Craiova, judeţul Dolj, care se deplasau cu un autoturism, stabilindu-se că sunt autorii furtului sumei de 2.500 lei, prin distragerea atenţiei, din locuinţa unei persoane din comuna Corbeni. Prejudiciul a fost recuperat integral, în cauza fiind întocmit dosar penal conform art.228 alin.1, art.229 alin.2 lit.b, CP.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar