Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente în Argeș

În ziua de 04.06 a.c., orele 07:20, pe str. Valea Neagră, din oraşul Mioveni, C.V., de 49 ani, din oraşul Mioveni, în timp ce conducea un autoturism către cartierul Colibaşi, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul autovehiculului intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările au fost efectuate de către polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni.

În ziua de 04.06 a.c., ora 20:00, pe D.N. 7, în com Călinești, Jud. Argeș, R.G.R., de 21 ani, din or. Câmpulung, jud. Argeş, în timp ce conducea un autoturism pe DJ704 Văleni Podgoria, la intersecția cu D.N.7, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea” și a intrat în coliziune cu un microbuz care efectua o cursă regulată de transport persoane, condus regulamentar din direcţia Topoloveni către Pitesti, de G.L.I., de 38 ani, din mun. Piteşti, jud. Argeş.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducatorilor auto precum și a lui I.G.D. de 41 ani din Câmpulung pasager în autoturism, B.C.R. de 37 de ani din Mioveni, pasageră în microbuz, un minor de 15 ani din Ștefănești pasageră în microbuz și a altei minore de 16 ani din Ștefănești, pasageră în microbuz.
Conducătorii de autovehicule şi victimele purtau centura de siguranţă, iar cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Accidentul rutier a fost protocolat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Argeș, Formațiunii Rutiere Topoloveni și polițiști ai ISCTR. Argeș.

În data de 04.06 a.c., ora 20,53, pe str.1 Decembrie 1918, din mun.Piteşti, jud. Argeş, R.I.A., de 28 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat manevra de mers înapoi şi a acroşat pe A.L., din Piteşti, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a lui A.L., acesta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice
Cercetările au fost efectuate de polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești.

A fost găsit decedat în locuință

În ziua de 04.06.2013, orele 10.30, Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de D.G.A. cu privire la faptul că tatăl său, D.G. de 46 de ani, s-a spânzurat la domiciliu său din com. Mușătești.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei mun. Curtea de Argeş constatând că D.G., s-a spânzurat cu un laț din material plastic de o grindă a podului casei sale.
La examinarea preliminară a persoanei nu au fost descoperite urme vizibile de violenţă.
Bărbatul a fost transportat la Prosectura Spitalului Curtea de Argeș în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Depistați de polițiști după ce au încercat să sustragă bunuri din mașina unui participant la trafic

În ziua de 06.06 a.c., ora 10:15, în urma sesizarii lui D. V. de 63 ani din mun. Rm. Vâlcea, echipajul de poliție rutieră ce acționa pe DN7 pe raza com. Bascov au depistat pe G.G.K.de 19 ani din mun. Rm Vâlcea , S. G. de 22 ani din mun. Rm Vâlcea, un minor de 17 ani din mun. Rm Vâlcea, S.A.A. de 21 ani din mun. Rm Vâlcea și B.R. de 36 ani, com. Apoldu jud, Sibiu, care în ziua de 06.06 a.c. pe raza com. Milcoiu, jud Vâlcea în timp ce se deplasau cu două autoturisme, unul înmatriculat în Romania și altul în străinătate, au încercat să sustragă bunuri, prin distragerea atenției, din autoturismul părții vătămate D.V.
Persoanele depistate au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală Bascov în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 si 229 C.P.

Activităţi rutiere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență ocazie cu care au aplicat 232 sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.525 lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 23 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost depistați J.I. și J.N.L. de 38 ani, din București care conduceau două autovehicule fără a fi înmatriculate în circulație.
În cauză au fost întocmite dosare penale conform art. 334 alin. 1;

La data de 04.06 a.c. orele 11.20 agentii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat pe L.N. de 74 ani, din orașul Topoloveni în timp ce conducea pe D.N. 7 Topoloveni un motoscuter fără a poseda permis de conducere .
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 335 din C.P.

Polițiștii Formaţiunilor de Ordine Publică şi Poliție Rutieră Mioveni au acţionat pe linia transportului ilegal de persoane, ocazie cu care au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale conf. Art 1 din Legea 12/1990 cu amenzi în valoare totală de 1500 lei unui număr de 3 conducători auto, respectiv B.D.C. , J.F., ambii din orasul Mioveni și C.C. din com. Petrești jud. Dâmbovița care efectuau transport de persoane pe ruta Mioveni-Piteşti şi retur, fără respectarea dispoziţiilor legale.

În data de 05.06 a.c., orele 00.05, Polițiștii Postului de Poliție Ungheni și Postului de Poliție Căldăraru, au depistat pe G.N. de 33 ani din com. Buzoiești în timp ce conducea pe D.N.65 A comuna Ungheni, un autoturism cu nr. de înmatriculare provizoriu, având autorizaţia de circulație expirată.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.334 alin.1 c.pen.

Au continuat cercetările privind două persoane bănuite de furt

Polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au fost continuat cercetările faţă de F.M. de 36 ani şi H.R. de 26 ani, ambii domiciliaţi în mun. Bucureşti, care au sustras bunuri din mai multe supermarketuri de pe raza Mun.Piteşti, fiind reţinuti pe bază de ordonanţă.
În urma prezentării acestora Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă, s-a luat măsura cercetării sub control judiciar a celor două persoane.

Comercializa fără documente produse alimentare și nealimentare și țigări

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat pe C.I.I. de 35 ani din com. Poienarii de Muşcel, care în calitate de vânzător a comercializat diferite produse alimentare şi nealimentare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi avea expuse la vânzare un număr de 54 pachete ţigări diferite mărci, timbrate cu timbru fiscal emis de autorităţile române, fără documente legale de provenienţă.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform art. 1, lit. a) şi e) din Legea 12/1990 R/M, fiind totodată dispusă confiscarea sumei de 436 lei reprezentând contravaloarea mărfurilor comercializate şi celor 54 pachete de ţigări.

Societate sancționată pentru nerespectarea măsurilor de pază a bunurilor

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au efectuat un control pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003 la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Lunca Corbului, având ca obiect de activitate vânzarea de carburanţi, ocazie cu care s-a constatat că aceasta nu era prevăzută cu sisteme de protecţie minimă, respectiv nu exista încheiat un contract cu o firma specializata pentru intervenţia la faţa locului în cazul acţionării butonului de panică, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amenda în valoare de 2000 lei

Activităţi silvice

Poliţiştii Sectiei de Poliție Rurală Valea Mare Pravăţ, au depistat pe O.S. de 32 ani, A.I. de 23 ani, L.V. de 24 ani, C.V. de 32 ani, C.F. de 24 ani, C.I. 31 ani şi C.I. de 20 ani, toţi din com. Bughea de Sus, care transportau cu atelaje proprii cantitatea de 3.7 mc. lemn foc fag , fără documente legale de provenienţă şi transport. Cei în cauză au fost sancţionaţi conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat O.S. Câmpulung .

De asemenea au depistat pe S.C. de 20 ani şi M.D. de 28 ani, ambii din com. Bughea de Sus, care transportau două autoutilitare cantitatea de 3.3 lemn rotund răşinoase, fără documente legale de provenienţă si transport.
Persoanele au fost sancţionate contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare de 4000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat O.S. Câmpulung.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar