Acasă / SOCIAL / Stiri de la poliţie

Stiri de la poliţie

politisti_sanctiuni
Activităţi ale poliţiştilor Secţiei 1 Poliţie Piteşti

Agenţii de siguranţă publică au identificat pe V.M., de 37 ani, O.R., de 26 ani, ambele din comuna Merişani, V.L., de 25 ani şi C.M., de 29 ani, ambele din comuna Băiculeşti, care prin distragerea atenţiei au sustras mai multe articole de îmbrăcăminte în valoare de 250 lei, de la un magazin de pe str. Calea Bucureşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 208, 209 C.p., prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate.

Totodata, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au aplicat 13 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 6.500 lei si au identificat pe str. Depozitelor, pe O.A., de 76 ani, bolnav de Alzhaimer, care în în cursul dimineţii plecase voluntar de la domiciliul din comuna Moşoaia, fiind încredinţat familiei.

Transporta produse de panificaţie fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Campulung l-au depistat pe raza municipiului pe M.C., de 43 ani, din Câmpulung, în timp ce transporta cu un autovehicul produse de panificaţie (110 buc. pâine), fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
Întreaga cantitate, în valoare de 110 lei, a fost confiscată, iar barbatul a fost sancţionat cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990.

Activităţi silvic

Agenţii Sectiei nr. 1 Politie Rurală Albestii de Arges l-au depistat pe B.I., de 34 ani, din comuna Albestii de Arges, care transporta cu un autovehicul pe drumul comunal Cicanesti- Valea Calului, cantitatea de 1,5 m.c. material lemnos, esenta fag, fara a detine documente de provenienţă si transport.
Materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii, fiind predat Primariei Cicanesti (in calitate de proprietar padure), iar barbatul a fost sanctionat cu suma de 2.000 lei, conform L.171/2010.

Politistii Sectiei nr. 5 Politie Rurala Calinesti l-au depistat pe P.R.N., de 23 ani, din comuna Calinesti, sat Valea Corbului, in timp ce transporta pe D.N. 7 Calinesti, cu un vehicul cantitatea de 1,5 m.st. material lemnos, esenta stejar, fara documente legale de provenienta si transport.
Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu suma de 2.000 lei, conform L.171/2010, iar materialul lemnos confiscat si predat Ocolului Silvic Topoloveni.

Z.M., de 48 ani, din comuna Crîngurile, sat Voia, jud. Dâmboviţa, a fost depistata de agenţii Sectiei nr. 9 Politie Rurala Leordeni transportand cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,8 m.c. material lemnos (0,5 m.c. stejar şi 0,3 m.c. fag), fără documente legale de provenienţă şi transport.
Femeia a fost sancţionată cu suma de 2000 lei, conform L.171/2010, iar cantitatea de material lemnos confiscată şi lăsată în custodie O.S. Topoloveni.

De asemenea, agenţii Sectiei nr. 13 Politie Rurala Rucar au depistat pe E.P., de 34 ani si O.G.R., de 17 ani, ambii din comuna Cetateni, in timp ce transportau cu atelaje proprii, cantitatea totala de un m.c. lemn foc, esenta fag, fara documente de provenienta si transport.
Persoanele au fost sancţionaţe contravenţional, conform L.171/2010, cu amendă în valoare totală de 3.000 lei, iar materialul lemnos confiscat şi predat O.S. Papusa Rucar.

Poliţiştii Sectiei nr. 13 Politie Rurala Rucar, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Argeş şi reprezentanţii O.S. Câmpulung, au depistat pe raza comunei Cetateni, pe B.I.O., de 49 ani şi F.M., de 29 ani, ambii din comuna Cetăţeni, sat Valea Cetăţuia, in timp ce transportau cu atelaje proprii, pe drumul forestier Valea Chiliei, cantitatea totala de 1,500 m.c. lemn foc, esenta fag, fara a avea documente de provenienţă si transport.
Barbatii au fost sancţionaţi contravenţional, conform L.171/2010, cu amendă în valoare totală de 11.000 lei, iar materialul lemnos confiscat şi predat O.S. Campulung.

Totodata, agenţii Sectiei nr. 16 Politie Rurala Valea Mare Pravat au depistat pe L.G., de 25 ani şi G.E., de 22 ani, ambii din comuna Valea Mare-Pravat, in timp ce transportau cu atelaje proprii, cantitatea de 0,750 m.c. lemn foc, esenta fag si rasinoase, fara documente de provenienta si transport.
Cei în cauză au fost sancţionaţi conform L.171/2010, cu câte 2.000 lei, iar materialul lemnos confiscat şi predat O.S. Papusa Rucar.

Activităţi ale poliţiştilor Serviciului Rutier Argeş

Poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au retinut în vederea suspendării 9 permise de conducere, au retras un certificat de înmatriculare şi au aplicat 97 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 19.640 lei.

De asemenea, în noaptea de 07/08.07.2013, orele 01.45, pe D.N. 73, localitatea Piscani, a fost depistat Z.C.I., de 24 ani, din comuna Dirmanesti, in timp ce conducea un vehicul având o concentratie de 0,83 mg./l. alcool pur in aerul expirat.
Conducatorului auto i-au fost recoltate doua probe biologice (sânge), in vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauza s-a intocmit dosar penal, conform art. 87 alin. 1, din O.U.G.195/2002R.
Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar