Acasă / EVENIMENT / Ursul „s-a dat” la motociclist

Ursul „s-a dat” la motociclist

În pofida apelurilor repetate făcute de autorităţi, prin care turiştii sunt rugaţi să nu hrănească urşii ieşiţi din pădure la marginea Transfăgărăşanului, nu rare sunt situaţiile în care aceste recomandări nu sunt luate în consideraţie. Ignorând pericolul la care se expun, unii turişti opresc şi coboară din maşină sau de pe motocicletă şi se apropie de sălbăticiuni ca să facă poze, riscând astfel să fie atacaţi de fiare.
Un astfel de caz s-a întâmplat zilele trecute, când un motociclist bosniac a fost la un pas să fie înșfăcat de Moş Martin. Turistul, care făcea parte dintr-un grup, a oprit ca să-i dea ceva de mâncare unui urs de pe marginea șoselei. El s-a apropiat nepermis de mult de sălbăticiune și i-a întins o bucată de pâine. Se pare că, „nemulţumit” de porţia prea mică, ursul ar mai fi vrut mai mult și s-a repezit spre motociclist. Din fericire, bărbatul s-a ferit la timp şi s-a îndepărtat rapid, iar sălbăticiunea nu l-a urmărit.Sursa foto – romaniatv.net

Ursul s-a dat la motociclist
Momentul a fost filmat de un alt turist, George Alexandru, iar imaginile au fost postate pe reţelele de socializare, însoţite de un comentariu scurt:
„Între timp, un cetățean din Bosnia & Herțegovina pe Transfăgărășan!” Nu este prima dată când turiștii se apropie de urși ca să-i hrănească, deși acest lucru este interzis se pedepsește cu amendă. După cum am relatat într-o ediţie anterioară, pe Transfăgărășan sunt inventariaţi 18 urşi care, în căutare de hrană, în loc s-o caute în pădure, s-au obişnuit cu prezenţa omului şi stau la marginea drumului, aşteptând să primească mâncare. Problema e că turiştii continuă să ignore avertismentele autorităţilor și le aruncă pâine, fructe sau resturi alimentare. Jandarmii, salvamontiştii, pădurarii, le recomandă celor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea, să nu le hrănească, să depoziteze produsele alimentare – al căror miros este detectat de la distanţă de animalele sălbatice – într-un copac situat ceva mai departe de cort. La fel, tot din motive de siguranţă, resturile de mâncare trebuie duse la tomberoanele anume amplasate. Dar mai ales, specialiştii recomandă, şi nu doar teribiliştilor, să nu se apropie de urşi. Deşi aparent paşnici, sunt animale sălbatice, care într-o fracţiune de secundă ăşi schimbă comportamentul şi pot declanşa atacuri fulgerătoare, cu consecinţe greu de prevăzut, uneori chiar mortale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar