Acasă / EVENIMENT / Vlad Cristian Oprescu, salvator de vieți și la muncă, și în timpul liber

Vlad Cristian Oprescu, salvator de vieți și la muncă, și în timpul liber

Vlad Cristian Oprescu, salvator de vieți
Cum ar face orice om responsabil, colegul nostru din cadrul Secției de Pompieri Costești, plutonier adjutant Vlad Cristian Oprescu, a fost omul potrivit, la locul potrivit. Acesta a demonstrat că nu este salvator doar la serviciu, ci și în timpul liber, dând dovadă de solidaritate.
În după-amiaza zilei de 12.01.2022, când se deplasa pe raza localității Albota, a fost martorul unui accident rutier produs între două autovehicule, care s-a petrecut chiar în fața sa.
Deși se afla în mașină alături de fata lui de numai cinci ani, instinctul de salvator l-a făcut să oprească autoturismul și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.
În timp ce se deplasa către incident, a apelat numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul necesar colegilor. Ajuns la fața locului, a constatat că o femeie de 22 de ani a rămas imobilizată în mașină, aceasta prezentând leziuni la cap și membrul inferior drept.
În momentul în care a încercat să ajute victima să iasă din mașină, a constatat că ușa era blocată, motiv pentru care, datorită construcției sale atletice – fiind Campion național Unisight la judo pe MAI, la categoria +100 kg, a reuși deblocarea femeii și cu ajutorul celorlalți participanți la trafic au scos-o din mașină.
Mai mult decât atât, salvatorul a asigurat și primul ajutor victimei, curățând și pansând rana de la nivelul capului.
Aflându-se în colectivul ISU Argeș de peste 14 ani, colegii săi spun despre el că este un pompier devotat, și faptul că a ales meseria cu inima se reflectă în acțiunile sale întreprinse în viața de zi cu zi. Siguranța semenilor reprezintă pentru pompieri o preocupare constantă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Femeie-reținută-pentru-furt

La proces pentru furt

Polițiștii formaţiunii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Pitești au finalizat cercetările într-un dosar ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar