Acasă / EVENIMENT / Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, marcată de polițiștii argeșeni

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, marcată de polițiștii argeșeni

Polițiștii argeșeni au marcat, luni, 30 ianuarie a.c., Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, prin întâlniri cu elevi și cadre didactice din cadrul a 34 de unități de învățământ din județ.Temele dezbătute au fost diverse, pornind de la cauzele care conduc la apariția violenței până la modalități legale de semnalare și apărare împotriva diverselor forme ale acesteia.

Exemple:
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul Proiectului „Ia atitudine, spune stop violenței!” la Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești, ce au avut ca scop prezentarea modului de identificare, semnalare și prevenire a cazurilor de violență de tip bullying, precum și cu privire la legislația ce reglementează intervenția în cazurile de violență înregistrate în unitățile de învățământ.
La activitate au participat cadre didactice și membri ai Grupului de acțiune antibullying.
Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat și în cadrul Liceului Tehnologic Astra Pitești, unde au fost abordate teme în cadrul orelor de curs, cu privire la violența în școli, promovarea drepturilor omului, toleranța și solidaritatea în relațiile de comunicare din mediul școlar.
La activitate au participat 68 de elevi și 5 cadre didactice.
Și polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție 1-4 Piteșt i au desfășurat activități preventive la Colegiul Economic Maria Teiuleanu, Liceul de Arte Dinu Lipatti, Școala Gimnazială Mihai Eminescu și Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, în cadrul Proiectului „Ia atitudine, spune stop violenței!”.
Polițiștii Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Nanu Muscel din Câmpulung, la care au participat 30 de elevi (clasa a VI-a), împreună cu două cadre didactice și un consilier școlar.
Au fost desfășurate activități preventive pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ, cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, și în mediul rural, cu sprijinul polițiștilor din cadrul secțiilor de poliție rurală.
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități cu elevii, la Colegiul Național Zinca Golescu, Școala Gimnazială Ion Minulescu și Școala Gimnazială Traian din Pitești.
Cu această ocazie, elevilor li s-au adus la cunoștiință noțiuni despre violența școlară, tipuri de violență, răspundere contravențională/penală și implicarea minorilor; consecințe ce decurg din comiterea unor astfel de fapte, noțiuni despre bullying, forme de bullying, cyberbullying, efecte negative ale comportamentului de tip bullying; creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative a fenomenului de bullying, modalități de gestionare a conflictelor și exemple practice.
De asemenea, elevii au fost instruiți cu privire la obligativitatea păstrării unei atitudine decente, atât în relațiile cu profesorii cât și cu ceilalți colegi, evitarea de a intra în conflicte care pot degenera în adresarea de injurii, cuvinte jignitoare, amenințări sau agresiuni fizice, fiind consiliați să nu abandoneze cursurile școlare și să nu lipsească în mod nejustificat de la școală.
Întâlnirile au fost interactive și au avut ca scop conștientizarea consecințelor directe și indirecte pe care violența le poate avea asupra în dezvoltarea minorilor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Programul activităților cultural artistice (3)

Programul activităților cultural artistice în perioada perioada 01 – 07 aprilie 2023

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar