Acasă / SOCIAL / Ziua Naţională la Mioveni

Ziua Naţională la Mioveni

Locuitorii oraşului Mioveni au serbat astăzi, cu mare drag, ziua de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Miovenarii au făcut faţă frigului de afară şi au venit pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor “Dacia” pentru a vedea parada militară, precum şi parada elevilor de la şcolile şi liceele din Mioveni.

Pe bulevardul Dacia, elevi de la Şcoala Gimnazială “Marin Sorescu” Racoviţa, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Mioveni, Şcoala Gimnazială “George Topârceanu” Mioveni, Şcoala Gimnazială din Făget, precum şi de la Grupul Şcolar Colibaşi şi Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni au defilat cu steagul României în mâini, sub privirile cetăţenilor din Mioveni.

La monumentul eroilor, inaugurat astăzi pe platoul Casei de Cultură au depus coroane de flori, pe muzică de fanfară, oficialităţile oraşului Mioveni, Prefecturii Argeş, Consiliului Judeţean, dar şi reprezentanţii partidelor politice şi veterani de razboi, nu înainte ca un sobor de preoţi de la Catedrala “Sf Apostoli Petru şi Pavel” Mioveni să oficieze o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

La finalul acestei sesiuni de depunere de coroane, miovenarii i-au putut vedea pe militari, pe cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.), pe cei de la Penitenciarul Colibaşi, dar şi pe cei de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.), serviciul aflat sub conducerea Poliţiei Române.

La Centrul Cultural Mioveni, primarul oraşului, Ion Georgescu i-a premiat pe miovenarii care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, oferindu-le o diplomă de fidelitate şi o sumă de bani.

Tot la Centrul Cultural Mioveni a fost lansată o carte care enumeră toţi militari căzuţi la datorie în cel de-al Doilea Război Mondial. Cartea „Omagiu eroilor şi veteranilor de război din Mioveni – campania 1941 – 1945” este editată sub egida Oraşului Mioveni – Centrul Cultural, avându-i ca autori pe: Col. Dr. Florea Petrişor, Dr. Ungureanu George, Dr. Leontin Stoica şi Dr. Boţoghină Iulian.

Toma C.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar