Acasă / EVENIMENT / Avion prăbușit în lanul de porumb la Topoloveni

Avion prăbușit în lanul de porumb la Topoloveni

Incident aviatic în Argeş, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe câmp. Din fericire pilotul a supravieţuit.

PrabusireAvion01Căzut în lanul de porumb
Accidentul a avut loc astăzi, în jurul prânzului, pe raza oraşului Topoloveni. Un avion de agrement s-a prăbuşit într-un lan de porumb în zona strada Nucilor din oraşul de pe Valea Cârcinovului. Cel care a sunat la 112 şi a cerut ajutor este chiar pilotul, Cristian C., de 23 de ani, din Bucureşti, care a precizat că era singur la bordul aeronavei. La locul evenimentului au intervenit o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Când au ajuns, salvatorii au constatat că avionul, din câte se pare o Cessna de şcoală, era complet distrus, fiind rupt în două. Pompierii l-au scos pe tânărul pilot în stare de conştienţă şi cooperant. Acesta suferise traumatisme cranio-faciale şi ale ambelor picioare.

PrabusireAvion03A pierdut portanţa
El le-a spus reprezentanţilor ISU Argeş că ar fi simţit că ceva nu e în regulă cu avionul şi că a încercat aterizeze forţat fiindcă nu mai putea prinde, cum se zice, pista aerodromului Topoloveni. Tot el a declarat că, în timp ce efectua manevre ca să angajeze avionul, a pierdut brusc portanţa şi aparatul s-a prăbuşit în lanul de porumb din zona hangarului. Pilotul ar mai fi afirmat că ar fi picat de la circa 100 de metri altitudine, dar că s-a folosit de calităţile de planare ale micului avion, astfel că în urma contactului dur cu solul, acesta nu s-a dezintegrat.

 

PrabusireAvion04Rănit, dar în viaţă
Pilotul bucureştean a fost transportat la Spitalul Judeţean, unde a fost supus mai multor investigaţii de specialitate, iar medicii spuneau că viaţa nu îi este pusă în primejdie. Întrucât avionul încă avea suficient carburant în rezervoare, pompierii au luat măsuri de deconectare a bateriei şi de prevenire a unui eventual incendiu. Poliţia judeţeană a deschis dosar penal, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. De asemenea, la Topoloveni erau aşteptaţi să ajungă oficiali ai comisiei de investigare a accidentelor aviatice, care urmează să stabilească exact cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul. Deocamdată nu se ştie de unde decolase pilotul, ce rută urma şi ce plan de zbor avea, aceste aspecte urmând să fie clarificate de anchetatori.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

SoferBetiv01

A rămas FĂRĂ PERMIS după o postare pe FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar