Acasă / EVENIMENT / 11 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de infracţiuni economice

11 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de infracţiuni economice

În urma a 11 de percheziţii domiciliare efectuate în această dimineaţă, la persoane bănuite de infracţiuni economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş au ridicat înscrisuri contabile, documente de evidenţă contabilă, două dispozitive DVR, bani, carduri bancare şi unităţi de calcul. 30 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, pentru audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Argeş au efectuat 11 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Ilfov şi a municipiului Bucureşti la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă..
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri cu caracter de evidenţă contabilă dublă, documente de evidenţă contabilă, două dispozitive DVR, carduri bancare, şi 27.000 de lei.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2011 – până în prezent, persoanele percheziţionate ar fi omis în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile ori alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Totodată, persoanele sunt bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi angajat aproximativ 100 de persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă, pentru tăinuirea sursei impozabile de venit în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Argeş.
Faţă de N.M.C., de 47 de ani, domiciliat în mun. Bucureşti a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
Persoana va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 17.07 a.c. cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.La percheziţii au participat peste 100 de poliţişti de la I.P.J. Argeş, precum şi 50 de jandarmi.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., D.I.P.I. şi S.R.I..

La acţiune au participat şi reprezentanţi I.T.M. Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

28-Februarie-Ziua-Protecției-Civile-în-România-10

Exercițiu de alarmare publică, „Miercurea sirenelor”

Miercuri, 28 februarie a.c., la nivel național, cu prilejul împlinirii a 91 de ani de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar