Acasă / SOCIAL / Semnarea protocolului de creare a consorțiului tehnic scolar Dacia Mioveni

Semnarea protocolului de creare a consorțiului tehnic scolar Dacia Mioveni

Miercuri, 16 iulie 2014, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a participat, la Palatul Victoria, la semnarea protocolului de colaborare între Automobile Dacia, Inspectoratul Școlar al Județului Argeș și Primăria orașului Mioveni, privind înființarea și susținerea funcționării unor clase de învățământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matrițer, la Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni.
”Acest proiect este un prim semnal și finalizarea unor inițiative avute împreună cu Primul Ministru Victor Ponta, în primăvara aceasta, la vizitele pe care acesta le-a întreprins în județul nostru. La sugestia Consiliului Județean Argeș și a Automobile Dacia, am propus înființarea acestui consorțiu tehnic școlar, prin care să pregătim elevii în școala profesională. Astăzi au fost semnate documentele prin care sunt create două clase în cadrul Grupului Școlar de Contrucții Mașini Mioveni. Este un pas înainte, care s-a realizat și cu sprijinul ministrului Educației, Remus Pricopie, al autorităților locale și al reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În continuare, dorim să dezvoltăm rețeaua de învățământ profesională, astfel încât, la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Argeș și a Asociației Oamenilor de Afaceri am propus clase de școlarizare profesională în domeniile industriei ușoare, a construcțiilor, precum și în domeniul agricol”, a declarat Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.

Protocolul a fost semnat la sediul Guvernului României de către Nicolas Maure, președinte director general al Dacia, Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar al județului Argeș și Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, în prezența Primului Ministru Victor Ponta, a Ministrului Educației Remus Pricopie, a Ministrului delegat pentru cercetare Mihnea Costoiu, a Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu, a parlamentarilor argeseni Serban Valeca, Simona Bucura Oprescu, Mircea Draghici si a primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar