Acasă / EVENIMENT / 19 persoane bănuite de şantaj, camătă, fals în declaraţii, tăiere ilegală de material lemnos au fost conduse la audieri

19 persoane bănuite de şantaj, camătă, fals în declaraţii, tăiere ilegală de material lemnos au fost conduse la audieri

În urma acţiunii efectuate,ieri dimineaţă, pe raza judeţului Argeş, poliţiştii au ridicat 20.800 de euro, 3.350 de lei, material lemnos fără documente legale şi au depistat un căprior ţinut ilegal în captivitate. De asemenea, 19 persoane bănuite de şantaj, camătă, fals în declaraţii, tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos au fost conduse la audieri.
La percheziţiile desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat 20.800 de euro, 3.350 de lei, bani susceptibili a proveni din săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, au ridicat 48 de m.c. de material lemnos pentru care nu existau documente de provenienţă, au depistat 3 instalaţii artizanale de prelucrat şi debitat material lemnos tip gater ce funcţionau ilegal, precum şi 46 de butoaie din lemn, de diferite capacităţi.
La una dintre locuinţele percheziţionate, poliţiştii au identificat un exemplar de căprior ţinut în captivitate, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la protejarea fondului cinegetic.
În baza mandatelor de aducere, 19 persoane au fost conduse la sediile Poliţiei din Câmpulung şi Piteşti, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, camătă şi fals în declaraţii, respectiv tăiere ilegală, sustragere de material lemnos, complicitate la tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Faţă de 7 persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de 5 septembrie a.c. să fie propusă arestarea preventivă a acestora. De asemenea, 12 persoane sunt cercetate în stare de libertate.
Reamintim faptul că, acţiunea a vizat 2 grupări infracţionale, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj, fals în declaraţii, furt din locuinţe şi case de vacanţă, tăiere, complicitate la tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unor dosare penale, instrumentate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti şi ai Poliţiei Municipiului Câmpulung.
Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi adus un prejudiciu patrimoniului privat, estimat până în prezent la aproximativ 150.000 de lei.

La acţiune au participat peste 100 de poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I. şi DIPI.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar