Acasă / EVENIMENT / 879 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 155.800 de lei

879 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 155.800 de lei

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 48 de ore

sancțiuni contravenționale
În zilele de 12 și 13 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor a fost realizată cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au legitimat 1.907 persoane, au verificat 1.327 de autovehicule și au efectuat 708 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 879 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 155.800 de lei, dintre care 746 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 119 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Comemorarea a 20 de ani  Mihăilești, Buzău

Comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident din Mihăilești, Buzău

În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar