Acasă / EVENIMENT / A butonat telefonul şi a rănit trei oameni

A butonat telefonul şi a rănit trei oameni

Trei oameni au fost răniţi, din fericire uşor, de un şofer care, în loc să se concentreze asupra condusului, a folosit telefonul mobil şi a scăpat maşina de sub control.

Folosirea telefonului, interzisă
Prin modificările aduse codului rutier, începând cu data de 12 octombrie şoferilor le este interzisă ţinerea sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau oricăror altor dispozitive cu funcţii de înregistrare ori redare text, foto sau video când sunt în trafic, amenzile fiind cuprinse între 870 şi 1.160 lei. În situaţia când aceasta se realizează concomitent cu încălcarea unei alte reguli rutiere, se aplică şi sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Aceleaşi amenzi le riscă şi bicicliştii sau cei care folosesc trotinetele.

BuzoestiAccident01A ajuns pe contrasens
Ei bine, din păcate încă sunt şoferi care ignoră aceste reglementări. Aşa a procedat Mihai S., de 21 de ani, din Mioveni, care conducea o Dacia Nova pe DN 65A dinspre Ungheni către Costeşti. Ajuns la Buzoeşti, satul Bujoreni, tânărul a început să butoneze telefonul mobil. Preocupat să introducă anumite coordonate în sistemul GPS, el s-a concentrat asupra aparatului, uitând că este la volan. La un moment dat, a scăpat telefonul din mână şi când s-a aplecat să-l recupereze dintre scaune, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a tamponat cu un Range Rover condus regulamentar de Ion Gabriel V., de 26 de ani, din Ungheni. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto, precum şi a unui adolescent în vârstă de 17 ani, pasager pe scaunul din dreapta faţă al Daciei. La locul evenimentului au intervenit pompierii militari cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, precum şi un echipaj de la Ambulanţa Argeş. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Aşa cum am precizat, victimele au scăpat, din fericire, cu răni uşoare, dar evenimentul putea să aibă consecinţe mult mai grave. Tocmai de aceea facem din nou apel la toţi cei care conduc maşini, biciclete sau trotinete să respecte legislaţia rutieră pentru a nu da de belele. Lăsând la o parte faptul că riscă amenzi usturătoare şi chiar suspendarea permisului de conducere (în cazul şoferilor), ei pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Control inopinat în Piața Găvana (3)

Control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești

În data de 19.09.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar