Acasă / SPORT / A eliminat-o din Cupă, vrea s-o bată şi acum

A eliminat-o din Cupă, vrea s-o bată şi acum

 FC.ARGES-FC

Vineri, FC Argeş joacă împotriva echipei FC Botoşani.

 Mâine, de la ora 20.30, FC Argeş va susţine o nouă partidă în campionat. Elevii lui Andrei Prepeliţă şi Mihăiţă Ianovschi vor jucape propriul teren, cu FC Botoşani, una dintre echipele importante ale campionatului, dar care nu traversează o perioadă foarte bună. Cu toate acestea, botoşenenii vin să-şi ia revanşa după eliminarea din Cupa României. În luna septembrie, FC Botoşani a fost eliminată de FC Argeş în „şaisprezecimile” Cupei României, 0-0 după cele două reprize de prelungiri, 4-2 la loviturile de departajare. Eroul meciului a fost Flavius Croitoru, portarul echipei FC Argeş, care a apărat două lovituri de la 11 m: au ratat Christopher Braun (30 de ani) şi Malcom Edjouma (24 de ani).

FC Argeş vine după un eşec nedrept suferit în partida din deplasare, cu FCSB, scor 1-2, rezultat care le-a zdruncinat puţin moralul alb-violeţilor, care nu mia cunoscuseră gustul amar aş înfrângerii de nouă jocuri. Piteştenii sunt decişi să dea totul pe teren şi să-i învingă pentru a doua oară pe cei de la FC Botoşani, în acest sezon.

„O situaţie similară am trăit şi în sezonul precedent”

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul Andrei Prepeliţă şi atacantul Kehinde Fatai au prefaţa confrutnarea de mâine. „Ne aşteaptă un meci greu; FC Botoşani este o echipă bună, o cunoaştem foarte  bine, am şi jucat în acest sezon împotriva acestei formaţii, în Cupa României. Noi venim după o înfrângere suferită după multe  etape în care nu am pierdut. Este foarte importantă reacţia după acest eşec. O situaţie similară am trăit şi în sezonul precedent şi am reacţionat foarte bine.Aveam o serie de meciuri fără înfrângere şi apoi a venit un eşec, dar ne-am revenit rapid şi am reuşit să câştigăm meciul următor. Sper ca istoria să se repete. Nu va fi deloc uşor, dar nu este nici imposibil. Avem şi probleme de lot, suspendări. însă am încredere în toţi jucătorii, om fi concentraţi şi motivaţi să învingem. În ceea ce priveşte echipa oaspete, era într-o formă foarte bună când am jucat în Cupa României, însă acum situaţia e puţin diferită; nu mai ştiu de când nu au mai obţinut o victorie. Venim după un eşec suferit în partida cu FCSB, băieţii şi-au revenit din punct de vedere moral. Am revenit în aceşl meci cu greşeli individuale şi le-am dat şansa adversarilor să revină în joc. Dacă gestionam mai bine acele momente cheie, puteam pleca de la Buzău cu toate punctele puse în joc. Frustrarea e mare, pentru că puteam obţine un rezultat foarte mult, ne-a încercat acest sentiment, dar acum toate privirile sunt îndreptate către meciul cu Botoşani. Revin Said, Cristi Dumitru şi Andrei Piţian”, a declarat unul dintre cei doi tehncieni ai argeşenilor, Andrei Prepeliţă. 

La rândul său, atacantul nigerian al echipei FC Argeş a spus: „Adversarii au o echipă solidă, de mult nu au mai câştigat puncte. Noi am avut rezultate frumoase, apoi a venit meciul cu FCSB şi am pierdut, păcat. Puteam lua un punct, însă acum trebuie să ne gândim la meciul următor. Botoşaniul vine să ia punct sau puncte, dar noi suntem obligaţi să facem un joc foarte bun şi să câştigăm”.

Afirmaţii care nu-şi au rostul

Există în fotbalul românesc personaje care nu fac altceva decât să arunce cu noroi în semeni. Gheorghe Butoiu (52 de ani), fost atacant al Diviziei A în anii `90 la Farul, Rapid şi FC Naţional, a fost prezent la un post naţional de televiziune şi a vorbit despre Kehinde Fatai, atacantul nigerian al lui FC Argeş. Butoiu a fost antrenor la juniorii celor de la Farul, cu care a fost campion în 2008. Printre jucătorii de atunci se aflau Denis Alibec, Cosmin Matei, dar şi Kehinde Fatai, despre care a spus că nu ar fi născut în 1990, aşa cum apare în actele lui. „Eu aveam grupa copiilor născuţi în 1990. Dar cred că el era mai mare. I-au găsit nişte colegi un carnet de membru sau ceva aşa. Parcă era născut în 1986. Nu ştiu dacă o fi adevărat…L-am văzut cu FCSB. De când a revenit, nu mai e cum era înainte. Poate după suspendarea avută, nu s-a antrenat…”, a spus Butoiu. Astfel, dacă informaţiile lui Butoiu sunt corecte, deşi este puţin probabil, atacantul nigerian de la FC Argeş ar avea în realitate 35 de ani împliniţi pe 19 februarie, şi nu 31, vârsta cu care apare oficial pe site-ul Ligii.

Crescut la juniorii Farului din 2007, Fatai a mai jucat la Astra, Brugge, Sparta Praga, UFA, Dinamo Minsk, iar din octombrie evoluează la FC Argeş, club pentru care a jucat trei partide.

Fatai, suspendat pentru dopaj

Fatai este unul dintre fotbaliştii de la Astra suspendaţi anul trecut pentru dopaj, alături de Seto şi Alexandru Ioniţă. ANAD a decis în aprilie 2021 ca Alexandru Ioniţă şi Kehinde Fatai să fie suspendaţi câte un an, iar Takayuki Seto a primit opt luni de suspendare, după ce în septembrie 2020 a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din Bucureşti le-a postat pentru a-şi promova imagina şi tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă.

Fotbalistul african a comentat declaraţia lui Butoiu. „Nu-,mi place să vorbesc în presă despre alţii. Îmi văd de treaba mea, dar cred că are ceva cu mine cel care a spus aceste lucruri. O fi rasist…. Caută ceva, nod în papură, Eu ştiu cine sunt, omul acela de la gsp are ceva cu mine. I-a pus şi unui fost coleg vorbe în gură. E adevărat că am fost suspendat un an, dar a trecut acel episod. Pe domnul Butoiu îl respect”.

 

Referindu-se la acele afirmaţii, Andrei Prepeliţă a spus: „Nu mi se pare normal ca domnul Butoiu să facă aceste afirmaţii, Fatai nu e un copil, nu pune problema că are o vârstă sau alta. A jucat la echipe importante de aici, dar şi din străinătate, toată lumea l-a verificat. Este de foarte mult timp în România, este un jucător de valoare, anul trecut s-a întâmăplat acea problemă, dar acum trebuie să fie sprijinit, nu să i se dea în cap”.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

FC ARGES - FC BOTOSANI (16)

FC Botoşani a obținut o victorie la limită…

FC Argeș – FC Botoșani 0-1(0-1) A marcat: Edjouma(min.43) FC Argeș a încheiat prima parte ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar