Acasă / SOCIAL / A fost dat în folosință noul Complex de servicii pentru copiii cu dizabilități Costești

A fost dat în folosință noul Complex de servicii pentru copiii cu dizabilități Costești

Vineri, 1 noiembrie, a fost dat în folosință noul Complex de servicii pentru copiii cu dizabilități Costești, destinat a deservi zona de sud a județului Argeș.
În perioada 2012 – 2013 au fost executate lucrări generale de reabilitare și remodulare a Centrului Costești, finațarea, în valoare de 1.354.239,91 lei, fiind asigurată în totalitate de către Consiliul Județean Argeș.
În cadrul COMPLEXULUI DE SERVICII PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI Costești, funcționează două servicii:
Centrul de tip rezidențial, cu rolul de a asigura protecția, creșterea și îngrijirea copilului separat temporar sau definitiv de părinții săi, ca urmare a stabilirii, în condițiile legii, a măsurii plasamentului. Acest tip de serviciu asigură beneficiarilor cazare, hrana, cazare, echipament și condiții igienico-sanitare pentru o viață normală, supravegherea permanentă a stării de sanatate, recuperare, îngrijire, protecție și asistență în cunoasterea și exercitarea drepturilor, educație informală și nonformală, însușirea și dezvoltarea deprinderilor pentru viața independentă. În prezent beneficiază de aceste servicii un număr de 31 de copii și tineri cu dizabilități.
Centrul de pregătire și sprijinire a integrării și/sau reintegrării copilului în familie, cu rolul de a sprijini copilul pentru care s-a stabilit o masura de protecție, în condițiile legii, în integrarea și / sau reintegrarea acestuia în familia naturală, familia extinsă sau în altă familie potențial adoptatoare, pentru a preveni instituționalizarea copilului pe termen lung, prin asigurarea unui climat familial benefic creșterii, educației și dezvoltării armonioase a copilului.
Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar