Acasă / EVENIMENT / A murit cel mai longeviv coregraf din Argeș

A murit cel mai longeviv coregraf din Argeș

Voicu Dumitrescu din Bârla, Argeș, cel mai longeviv instructor de dansuri populare a plecat să danseze cu îngerii.Anul acesta ar fi împlinit 86 de ani. L-am cunoscu cu ani în urmă însoțind fără preget sau vreo ezitare ansambluri de copii din Bârla la diferite manifestări artistice în țară sau peste hotare.Ca jurnalist, l-am avut invitat la emisiuni de radio. Cu o modestie ieșită din comun spunea numai lucruri frumoase despre dansul popular, costume tradiționale, obiceiuri și oamenii frumoși din sudul Argeșului. În fiecare vară, la început de august, participa negreșit, și se implica activ în buna desfășurare a două mari evenimente de tradiție folclorică din România. Festivalul Național de Dansuri Populare „Floare de câmpie” și Festivalul local „Hora ca la Bârla”. Anul trecut, în august, a fost sărbătorit pe scenă la 85 de ani. Anul acesta, în prima duminică din august, sărbătoare de la Bârla va fi mai săracă. Va fi în memoria mentorului copiilor de aici. Foarte mulți iubitori ai folclorului, dansului popular și tradițiilor populare deplâng plecarea sa. A domnului profesor Voicu Dumitrescu.Ne va fi multora dor de dumnealui. Duminică, 19 martie va fi condus pe ultimul drum, în satul său pe care nu l-a părăsit niciodată, alături de cei dragi și de o parte din generațiile de dansatori pe care i-a format. Dumnezeu să-l odihnească Primăria comunei Bârla a postat pe pagina de socializare un anunț în memoria distinsului profesor.

 

„O viață s-a stins! Un OM a plecat așa cum a trăit: discret și distins!
DOMNUL PROFESOR, VOICU DUMITRESCU!!!
Misiunea sa aici, pe pământ, nu se încheiase încă… Harul cu care a fost înzestrat de Dumnezeu l-a determinat să fie activ în viața localității noastre până în ultima clipă. Dragostea față de copiii satului și față de locurile natale, a fost inepuizabilă, până la sacrificiu, până la refuzarea satisfacțiilor personale în favoarea acelor copii pe care îi considera mândria și viitorul satului.A ales să plece după ce a dăruit câte un mărțișor – semn al ultimei sale primăveri – la fiecare dintre copiii cu care a lucrat în grupurile: „Floricica”,„Îngerașii”, „Fluturașii”, „Piticii”, „Călușarii Mari” și „Călușarii Mici”.
Toate demersurile sale culturale au avut drept scop conștientizarea importanței păstrării și promovării tradițiilor locale și a jocului popular din Bârla, pe care l-a iubit cu toată ființa sa. Proiectul de suflet al Domnului Profesor VOICU DUMITRESCU a fost „FESTIVALUL NAȚIONAL DE DANSURI POPULARE FLOARE DE CÂMPIE”, iar noi avem obligația morală de a-l continua an de an, așa cum și-ar fi dorit dânsul.
Sunt insuficiente cuvintele pentru a vorbi despre multitudinea realizărilor de care noi ne bucurăm astăzi, grație eforturilor depuse de Domnul Profesor VOICU DUMITRESCU . Ne exprimăm profunda tristețe și regretul amarnic, cauzate de trecerea în neființă a unui OM, ce a reprezentat toată viața sa, un model demn de urmat, din toate punctele de vedere.
BÂRLA A PIERDUT O MARE VALOARE!
În numele comunității, adresez sincere condoleanțe familiei îndurerate!
ODIHNĂ VEȘNICĂ! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
Cu aleasă prețuire, Gheorghe VOICU, Primarul Comunei Bârla
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face sâmbătă și duminică până la ora 12:00, la capela din satul Bârla”.Dumnezeu să-l odihnească!
Constantin Pașol

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Conduceau-cu-viteză-excesivă

Vitezomanii, potoliţi de poliţişti. “Zburau” pe şosele cu peste 131 km/h

Depistați de polițiști conduicând cu viteză excesivă În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Formațiunii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar