Acasă / EVENIMENT / A vrut să oprească o căruţă şi a omorât animalul

A vrut să oprească o căruţă şi a omorât animalul

Incident sîngeros, fără precedent în Muscel, ieri după-amiază, în comuna Valea Mare Pravăţ! Po¬liţiştii secţiei rurale din localitate au făcut uz de armă şi au împuşcat mortal un cal, în timp ce încercau să-l oprească, în vederea sancţionării, pe proprietarul acestuia, care fusese depistat trans¬portînd cu căruţa lemne fără forme legale. Cazul se află acum în atenţia Parchetului de pe lîngă Judecătoria Cîmpulung, urmînd ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.
Incidentul a avut loc în jurul orei 15, în zona Barăci. În timpul unui control de rutină, poliţiştii Secţiei Rurale Valea Mare Pravăţ l-au depistat pe Ionuţ Ciprian Onică, de 21 de ani, din lo¬calitate în timp ce transporta cu căruţa trei buşteni de fag pentru care exista suspiciunea că nu avea documente legale de pro-venienţă. Tînărul a refuzat să oprească atelajul la somaţia oa¬menilor legii şi a încercat să-şi piardă urma pe un drum mai puţin circulat. N-a reuşit însă să fugă prea departe, poliţiştii ajun¬gîndu-l din urmă în apropierea unui podeţ, pe malul unui pîrîu. Cum nici acum Onică nu dădea semna că ar vrea să oprească atelajul, oamenii legii au făcut uz de armă şi i-au împuşcat calul. „În jurul orei 15, Ionuţ Onică a fost depistat de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ în timp ce trans¬porta, cu căruţa, material lem¬nos fără să aibă documente de provenienţă legale. Nu s-a oprit la somaţia poliţiştilor, motiv pen¬tru care s-a procedat la ur¬mă¬rirea lui. Ulterior, a fost ajuns din urmă în zona Barăci, iar poliţiştii au făcut uz de armă. S-au tras două focuri de armă, unul în plan vertical şi apoi în cal. A¬ni¬malul a decedat, iar acum facem cercetări pentru a stabili situaţia de fapt. S-a întocmit dosar penal pentru uz de armă fără drept şi pentru ultraj. Cercetările se fac de către Parchetul de pe lîngă Ju¬decătoria Cîmpulung. Calul a fost ridicat şi transportat la Di¬recţia Sanitar-Veterinară Ar¬geş, pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi circum¬s¬tan¬ţele în ca¬re a survenit de¬ce¬sul“, ne-a de¬clarat Ioniţă Petrini, de la Biroul In¬vestigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Cîmpulung.

„A tras fără avertisment, două gloanţe!“

De cealaltă parte, Ionuţ Ciprian Onică susţine că poliţistul care a scos pistolul a tras în animal fără somaţie, fiind, totoadată, bătuit de acesta şi ceilalţi colegi ai lui. „Veneam cu o căruţă de lemne şi m-a oprit poliţia. Am fugit pînă aici, aproape de pîrîul ăsta, unde m-au ajuns din urmă. Unul dintre ei a tras direct în cal, fără avertisment, două gloanţe! Unul în picior, la pulpa din spate, şi apoi direct la inimă, iar calul a căzut în apă. Eu am vrut să iau toporul din căruţă ca să nu mi-l ia poliţiştii… Mi-au dat cu spray, m-au bătut, m-au băgat într-un gard, m-au tăvălit ca pe dracu’, zicînd că eu am sărit cu toporul la dînşii. Mi-au dat bătaie la greu! Eu am luat toporul să nu mi-l ia din mînă, nu să dau în ei! Am oprit calul pe loc şi ei au vrut să ia toporul din căruţă, de pe lemne. Altceva n-am făcut!“, ne-a declarat Onică. Tînărul a fost încătuşat şi condus la Secţia de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ pentru a da cu subsemnatul, el fiind acuzat de ultraj. Poliţistul care a împuşcat calul va fi şi el cercetat pentru uz de armă fără drept.

Sursa-curier.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ (2)

Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ

Pentru a marca Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe care se sărbătoreşte pe ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar