Acasă / SOCIAL / Acţiuni ale Poliţiştilor Argeşeni

Acţiuni ale Poliţiştilor Argeşeni

În perioada 1 – 19 aprilie a.c., la nivelul Judeţului Argeş, subsecvent acţiunilor organizate la nivel naţional, se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.
În cursul zilelor 3, 4 şi 5 aprilie a.c., 774 de poliţişti din cadrul structurilor judeţene de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.
Astfel, au fost verificaţi 209 de agenţi economici şi 949 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 49 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 66 de persoane. Din totalul infracţiunilor constatate, 34 sunt infracţiuni de evaziune fiscală.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.161 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 371.692 de lei.
137 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 73 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 870 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 81 de sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 26.461 de lei.

În cadrul acestor acţiuni poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală generate ca urmare a neevidenţierii operaţiunilor derulate şi ascunderea sursei impozabile de către persoanele juridice şi fizice, cu ocazia comercializării încărcăturilor de gaz petrolier lichefiat în butelii de aragaz.
Cu această ocazie au fost verificate 36 persoane fizice şi juridice, fiind întocmite 31 dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. b, din L.241/2005.

Totodată în seara de 04.04 a.c., poliţiştii Formaţiunilor de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră Mioveni, l-au depistat în trafic, pe S.G., de 37 ani, din Mun. Piteşti, care conducea un autoturism pe raza oraşului.
La controlul efectuat asupra autoturismului au fost găsite în portbagaj 36.000 de ţigarete marcate necorespunzător şi fără documente de provenienţă.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de ţigarete în afara unui antrepozit fiscal, peste limita a 10.000 bucăţi, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 3, din L.86/2006 respectiv art. 296¹, alin. 1 lit. l, din L. 571/2003
Cercetările au fost preluate de către Poliţişti din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor Argeş.

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar