Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Pistol găsit într-o casă nelocuită

În ziua de 04.04 a.c., Poliţia oraşului Ştefăneşti a fost sesizată de o persoană cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile a găsit un pistol într-o casă părăsită situată pe raza oraşului Ştefăneşti.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti care au constat că pistolul respectiv se afla pe podeaua unei încăperi dintr-o casă abandonată, în stare avansată de degradare.
Pistolul a fost ridicat în vederea stabilirii cu exactitate a mărcii şi provenienţei acestuia.

Accident uşor lângă Răteşti

În ziua de 04.04 a.c., pe D.J. 702 A, în afara localităţii Răteşti, F.V.V., de 41 ani, din comuna Teiu, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Teiu către Răteşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto.
Cercetările au fost efectuate de lucrători din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 323 sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.284 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 32 de permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurala Tigveni l-au depistat pe raza comunei Tigveni, pe A.I.V., de 26 ani, din comuna Tigveni, conducând pe drumurile publice un moped neînregistrat în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 334, 335 C.P.

La data de 05.04. a.c., pe Str. Calea Câmpulung, din Mun. Piteşti, jud. Argeş, a fost depistat V.I.I. , 29 de ani, din Piteşti, jud. Argeş, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin 1, din CP

Controale în pieţe

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona Pieţei Ceair şi străzile adiacente, ocazie cu care pe Str. Crinului a fost depistat I.I., de 35 ani, din Mun. Piteşti, având asupra sa cantitatea de 1200 ţigarete, cu timbru fiscal emis de autorităţile statului Ucraina.
Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 270 alin 3, raportat la art. 270 alin. 1, din L.86/2006.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Piteşti au acţionat pe linia respectării L.12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, ocazie cu care au verificate 3 societăţi comerciale care îşi desfăşurau activitatea pe raza de competenţă.
Cu această ocazie s-a constatat faptul că reprezentanţii societăţilor desfăşurau activităţi de comerţ cu articole de încălţăminte, îmbrăcăminte şi băuturi alcoolice fără a putea prezenta pentru acestea documente de provenienţă.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii 12/1990 cu amenzi în valoare de totală de 6000 lei şi au fost confiscate produse în valoare de 820 lei.

Persoană încarcerată

În ziua de 04.04 a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Topoloveni, împreună cu cei ai Postului de Poliţie Priboieni, l-au identificat pe T.B., de 37 ani, din comuna Priboieni, pe numele căruia Judecătoria Topoloveni a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, acesta fiind condamnat la 1 an şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Bărbatul a fost predat poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Colibaşi.

Activităţi silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în perioada de 04.04 – 05.04.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 26 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 46.800 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 27,2 m.c. material lemnos.
Totodată au fost verificate 6 societăţi cu profil de prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, ocazie cu care a fost constatat faptul că administratorii acestora nu au respectat prevederile Legii 171/2010 referitoare la modul de depozitare a materialului lemnos, respectiv la modul de completare a evidenţelor şi avizelor de însoţire a materialului lemnos.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 40.000 lei.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar