Acasă / SOCIAL / Acţiuni pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă

Acţiuni pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă

În perioada 28-29.03.2014, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au fost organizate acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi a celor ce aduc atingere ordinii şi siguranţei publice în zona/incinta barurilor/discotecilor, verificarea modului în care administratorii societăţilor comerciale respectă programul de funcţionare şi sancţionarea persoanelor juridice/fizice care încalcă prevederile legale in acest domeniu, precum şi a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor de către administratorii societăţilor comerciale, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea oricăror alte nereguli.
Astfel, au fost obţinute următoarele rezultate :
• În perioada analizată, poliţiştii argeşeni au organizat 78 acţiuni, ocazie cu care au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 96675 lei, (dintre care, 86 la Lg. 61/1991R şi 7 la Lg. 333/2003M), fiind constatate şi un număr de 13 infracţiuni prevăzute de codul penal;
• Pe raza întregului judeţ, au fost verificate un număr total de 161 locaţii (baruri, discoteci, pensiuni, hoteluri, etc.);
• De asemenea, au fost verificate un număr de 392 autovehicule şi legitimate 657 persoane.
• Totodată, la nivelul judeţului, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, un număr de 17 permise de conducere şi au fost retras 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş vor continua acţiunile de acest gen şi în perioada următoare, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, care pot afecta siguranţa cetăţenilor.
Poliţiştii municipiului Curtea de Argeş au acţionat pe linia respectării programului de funcţionare al barurilor şi cluburilor de pe raza municipiului, ocazie cu care s-a constatat că la 2 cluburi nu se respecta programul de lucru stabilit prin autorizaţia de funcţionare, fiind serviţi consumatorii cu băuturi alcoolice în afara programului.
Administratorii celor două cluburi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500lei fiecare, conform art.2 pct 19 din Leg61/1991M.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar