Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În ziua de 28.03.2014, pe Str. Calea Craiovei din Mun. Piteşti, D.M.M., de 21 ani, din Oras Costesti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia com. Bradu către centru Piteşti, având alte preocupări de natura a-i distrage atenţia, a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un auto condus regulamentar de G.E.L., de 30 de ani, din Pitesti.
Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatoarei auto G.E.L..
Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti ai B.R. Piteşti.

În ziua de 28.03.2014, pe bulevardul I.C. Bratianu din mun. Piteşti, I.F., de 56 ani, din Pitesti, în timp ce conducea un autoturism avind directia de mers str. Maternitatii catre Republicii, a accidentat uşor pe E.M.M., de 18 ani, din com. Beleti-Negresti, care s-a angajat în traversarea străzii regulamentar pe marcajul pietonal marcat si semnalizat corespunzator.
Conducătorul autovehiculului şi pietonul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe str. Eremia Grigorescu, din mun. Piteşti, jud. Argeş, B.I., de 36 ani, din Piteşti, in timp ce conducea un autoturism, a accidentat grav pe C.I., de 60 ani, din Piteşti, care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.

În ziua de 30.03.2014, pe DN 7, localitatea Morăreşti, P.T., de 67 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Piteşti, către Vâlcea, nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un parapet din beton din partea dreapta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a lui B.R., de 40 ani, din Piteşti, care a decedat după 90 minute la Spitalul Judeţean Vâlcea, vătămarea corporală gravă a lui A.F.C., de 40 ani, din Piteşti şi vătămarea corporală uşoară a altor 4 pasageri: E.M., de 42 ani, din Piteşti, A.D., de 42 ani, din Piteşti, B.U.A.V., de 37 ani, din Piteşti, I.I., de 38 ani, din Piteşti.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş.

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

In perioada 28-30.03. a.c., poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi Serviciului Rutier Argeş au aplicat un număr de 293 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.800 lei.
De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 12 permise de conducere şi au retras 11 certificate de inmatriculare.

Bărbat cercetat pentru furt

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 13 Rucăr au fost sesizaţi de către un bărbat din com. Rucăr, cu privire la faptul ca in perioada 26-28.03.2014, persoane necunoscute i-au sustras dintr-un atelier de prelucrare a materialului lemnos, un polizor unghiular.
In urma cercetărilor efectuate, a fost identificat autorul in persoana lui C.M.C., de 34 ani, din com. Rucăr, iar polizorul a fost recuperat si predat persoanei vătămate. In cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 228-229 Cod Penal.

Autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată

În ziua de 28.03.2014, poliţiştii Biroului Rutier Curtea de Argeş au depistat pe str. Albeşti din Curtea de Arges, pe S.M., de 36 ani din com. Valea Danului, tractând cu un auto, un autovehicul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, la volanul căruia se afla V.I., de 29 ani din com Valea Danului.
Faţă de S.M. s-a întocmit dosar penal ptr. infr. prev. şi ped. de art. 334 alin 3 din C.P. iar faţă de V.I., s-a întocmit dosar penal pentru infr. prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 din C.P.

Efectua transport de persoane fără autorizaţie

Poliţiştii Biroului Rutier Curtea de Argeş au depistat pe S.I.M., de 23 de ani din com. Corbeni, în timp ce efectua transport de persoane în regim taxi cu un auto, pe raza mun. Curtea de Argeş, fără a avea calitatea de transportator autorizat.
A fost sancţionat conf. Leg 38/2003 cu amendă în valoare de 25.000 lei conf. art. 55 alin 5 lit a, precum şi suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu nr. de înmatriculare, conf. art. 58 ind.1 alin. 1din Leg 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Nu aveau preţurile afişate

Agenţii Secţiei nr.1-Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, au identificat pe F.N., de 55 de ani, din com Corbeni, care, in calitate de administrator la PFI „F.N.”, nu a afişat preturile la toate produsele expuse spre vânzare, fiind sancţionat contravenţional conf.art.1 alin.1 lit.h din L12/1990 rep, cu amenda in valoare de 500 lei.

Practicau cerşetoria

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza municipiului Piteşti, în zona Autogării Sud, ocazie cu care au fost identificaţi practicând cerşetoria N.G. de 45 ani şi L.I., de 39 de ani, ambii domiciliaţi în com. Crîngurile, jud. Dămboviţa.
Au fost sancţionaţi contravenţional conform Lg.61/1991 R.

Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Poiana Lacului au identificat pe raza com. Uda, pe DC 186, pe G.I.D., de 26 ani din com Uda, în timp ce transporta cu un tractor cantitatea de aproximativ 4 ms material lemnos, fara sa deţină documente de provenienta sau transport.
A fost sancţionat contraventional cu suma de 2000 lei, conform art. 19 alin. 1 lit b, din Legea 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar