Acasă / SOCIAL / Administraţia judeţeană Argeş a trecut la planul B: Piteştiul şi Ploieştiul în regiuni diferite

Administraţia judeţeană Argeş a trecut la planul B: Piteştiul şi Ploieştiul în regiuni diferite

Dacă până în prezent, mai marii Argeşului nu au reuşit să se impună în faţa celor din Prahova, în ceea ce priveşte stabilirea unei capitale de regiune, acum, liderii judeţului vin cu o propunere nouă: Piteştiul şi Ploieştiul în regiuni diferite.
În urma discuţiilor purtate până în prezent, se părea că regiunea din care va face parte şi Argeşul va fi denumită Sud-Muntenia şi va fi formată din 7 judeţe: Argeş, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu. În timp, însă, lupta se ducea, în special, între judeţele Argeş şi Prahova. Văzând că judeţul din urmă câştigă teren în faţa judeţului nostru, administraţia argeşeană a trecut la un plan B, plan care îi ne va permite să devenim centru regional. “Noi vrem ca regiunea Sud-Muntenia să fie împărţită în două. Nu se poate ca două judeţe puternice, Argeşul şi Prahova să fie în aceeaşi regiune” a precizat preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu.
De asemenea, reamintim că judeţul Argeş a pierdut în ultima vreme mai multe instituţii publice şi deconcentrate, printre care, Finanţele Publice, Poşta Română şi Serviciul de Ambulanţă, mutate la Ploieşti şi Garda Financiară mutată la Alexandria.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar