Acasă / EVENIMENT / Afacerist argeşean, arestat în Vâlcea

Afacerist argeşean, arestat în Vâlcea

Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș a fost arestat pentru dare de mită. Este vorba despre Mihai D., patronul unei firme de panificație, care a oferit unor polițiști 2.000 lei, respectiv 5.000 lei după ce un angajat de-al lui a fost prins în timp ce vindea pâine fără documente. Bărbatul este ginerele lui Nicolae D., fondatorul fabricii de pâine din municipiul Basarabilor, mort în 2013 în teribilul accident rutier din Muntenegru, unde un autocar cu turiști români a căzut într-o prăpastie de aproximativ 40 de metri, evenimentul soldându-se cu 19 morţi şi 28 de răniţi.

vindea pâine fără documente
Barbatul a fost prins în flagrant delict în urma unui autodenunț făcut de cei doi polițiști la Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea unui procuror. Potrivit anchetatorilor, pe 12 noiembrie un angajat al firmei a fost prins în comuna Fârtăţeşti în timp ce vindea pâine la un magazin, fără să ofere documente. Polițistul care a întocmit documntele de constatare a fost contactat de Mihai D., care i-a oferit 2.000 de lei mită. Ulterior, mai exact pe 15 noiembrie, cel în cauză i-a remis suma de 5.000 lei şefului Secţiei Poliţie Rurală Măciuca, pentru ca acesta să nu transmită documentele de constatare întocmite de către agentul de poliţie ofiţerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale. „Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Anticorupţie Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă (…)”, se precizează în comunicatul poliţiştilor anticorupţie.
În aceeaşi zi, Mihai D. a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei vâlcene, iar pe 16 noiembrie a fost prezentat Tribunalului Vâlcea, care dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Întrucât nu e definitivă, decizia instanţei a fost contestată şi dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Verificări pe linia transportului public de persoane (1)

Verificări pe linia transportului public de persoane

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., acțiuni pentru ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar