Acasă / SOCIAL / Amendaţi dacă animalele lor îşi fac nevoile

Amendaţi dacă animalele lor îşi fac nevoile

Amenzi pentru cetăţenii care au câini sau pisici din Mioveni şi aceştia îşi fac nevoile pe străzi. Dacă pisica sau câinele îşi face nevoile pe domeniul public şi mizeria nu dispare pe loc, cel care îl însoteşte e pasibil de amendă de până la 400 de lei ( H.C.L 150/2007).Conform hotărârii, se interzice plimbarea câinilor pe domeniul public al oraşului Mioveni fără ca deţinătorul acestora să dispună de obiectele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice.
Sancțiuni contravenționale cuprinse între 200-400 lei vor primi cei care îşi plimbă animalele pe spaţiile interzise, cum ar fi parcurile, magazinele, sălile de spectacole, locurile de joacă pentru copii, şcoli şi grădiniţe. Şi cei care aruncă cadavre de câini pe domeniul public vor fi sancţionaţi, ca de altfel şi organizatorii de lupte între câini. Pe domeniul public, câinii pot fi conduşi sau ţinuţi numai cu lesă. Câinii agresivi, care muşcă, trebuie să poarte şi botniţă.

Ioana Constantin Foto-Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar