Acasă / SOCIAL / Anunţ important pentru iubitorii de animale: “Acum e momentul!”

Anunţ important pentru iubitorii de animale: “Acum e momentul!”

Deşi normele metodologice cu privire la eutanasierea câinilor fără stăpân nu au fost finalizate, Primăria municipiului Piteşti a început deja colectarea animalelor de pe străzi, iar Tudor Pendiuc a făcut câteva precizări importante. În momentul de faţă, au fost colectaţi în jur de 100 de câini şi duşi la biobaza de la Smeura. Dat fiind faptul că Primăria Piteşti nu poate începe eutanasierea, iubitorii de animale pot profita şi pot începe să adopte, respectând, desigur, toate normele şi legile în vigoare.
Firma de colectare a câinilor fără stăpân de pe străzile Piteştiului se face de către o societate din Bascov, iar rata de colectare este de 40 de câini pe zi, urmând ca în viitor să se mărească această cifră.
Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc a mai precizat că adăposturile private au obligaţia să inventarieze animalele aduse şi să le marcheze cu însemnele stabilite de lege. Serviciul de medicină veterinară de la adăpostul din grija primăriei se face de către medici veterinari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
Dat fiind cele spuse, piteştenii, şi nu numai pot profita la maxim şi pot începe să adopte câini.
CT M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar