Acasă / SOCIAL / Oraşul Mioveni este în grafic cu procedura de deszăpezire

Oraşul Mioveni este în grafic cu procedura de deszăpezire

Având în vedere că sezonul de iarnă, cu ninsori abundente se apropie, oraşul Mioveni a început pregătirile mai devreme în acest an, asemeni anilor precedenţi. Gradul de implicare şi de pregătire al autorităţilor este mare, însă sunt şi câteva aspecte, sau mai bine zis, obligaţii pe care cetăţenii oraşului vor fi nevoiţi să le respecte.
Procedura de deszăpezire va fi asigurată de către cei doi operatori din Mioveni, S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, respectiv S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, numărul de angajaţi implicaţi fiind de aproximativ 200. În condiţiile în care este nevoie, iar numărul de angajaţi nu va fi suficient, se va apela la forţa de muncă a Penitenciarului Colibaşi.
Prima dintre societăţile numite mai sus, adică S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL va avea în grijă deszăpezirea pe arterele importante, precum şi a străzilor şi drumurilor orăşeneşti. Societatea dispune de 18 utilaje (tractoare, buldoexcavatoare, autobasculante, autoutilitare, camionete, camioane echipate cu lame ş.a.) şi de 2500 mc de nisip, 100 tone de sare şi 30 de tone de clorură de calciu.
Cealaltă societate, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni va răspunde de străzile mici, parcări, trotuare cu o lungime totală de aproximativ 61 de kilometri. De asemenea, aceştia dispund de 10 tone de sare, 100 mc de nisip, 15 tone de granule de clorură de calciu şi 5 tone de clorură de calciu lichidă.
Dacă pe partea de deszăpezire a străzilor mici şi a arterelor principale se vor ocupa cei doi operatori sus-numiţi, edilul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a făcut apel la cetăţeni să se ocupe de deszăpezirea din dreptul magazinelor, a garajelor, precum şi de trotuarul din faţa curţilor.
De asemenea, Georgescu a făcut o precizare importantă. Acesta a declarat că, pentru anul viitor, doreşte să renunţe la materialele antiderapante ce constau în sare şi nisip, concentrându-se, în special pe clorura de calciu. Aceasta din urmă are un avantaj, în sensul că nu deteriorează carosabilul, având în vedere ultimele lucrări pe acest domeniu.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar