Acasă / SOCIAL / Aranjuez, la Filarmonica Pitești

Aranjuez, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 24 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică, dirijată de Jordi Mora (Spania), revine chitaristul Stan Zamfirescu.
În program: J. Rodrigo – Concertul pentru chitară și orchestră „Concierto de Aranjuez” și W. A. Mozart – Simfonia Nr. 41 în Do major „Jupiter”.

Născut la Barcelona, Jordi Mora își începe studiile muzicale la Conservatorul de Muzică al orașului. Absolvent al Höchschule für Musik din Würzburg (ca oboist), obține o bursă de la statul bavarez pentru a absolvi muzică și filosofie la Universitatea din München. Studiază dirijat de orchestră cu Sergiu Celibidache, urmând și cursuri de master și dirijat la Universitatea din Mainz, Münchner Philarmoniker din München și alte cursuri la Trier, Londra, Stuttgart și Paris. A dirijat orchestre din Germania, Spania, Franța, Statele Unite, Rusia, România, Grecia și America de Sud. Este implicat în multe proiecte pedagogice, în special în Elveția, Spania, Italia, Argentina și Germania. În prezent este dirijor al Orchestrei Simfonice a „Segle XXI” și al Bruckner Akademie Orchester.
Absolvent al Universității Naţionale de Muzică, la clasa profesorului Cătălin Ştefănescu, Stan Zamfirescu este singurul chitarist român care a obţinut Diploma ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music). Ca urmare a câştigării unei burse (Entrance Scholarship), a urmat şi Royal Academy of Music. Câştigător al competiţiilor naţionale de gen, a susţinut concerte cu orchestre simfonice pe cele mai importante scene ale ţării. Dintre premiile câştigate menţionăm pe cele de la Sinaia, Belgrad, Iserlohn (Germania) şi Tychy (Polonia). Este profesor de chitară la Liceul „George Enescu” din Bucureşti.
Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Avertizare-meteorologică (1)

ISU Argeș: Informare meteorologică

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20 Fenomene ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar