Acasă / SPORT / Argeşenii nu au avut nicio şansă în faţa echipei a Bacăului

Argeşenii nu au avut nicio şansă în faţa echipei a Bacăului

Handbaliştii piteşteni, neputincioşi şi în al doilea meci din Cupa României
Echipa de handbal a Piteştiului a pierdut şi manşa retur din cadrul primului act al Cupei României, părăsind această competiţie încă din prima fază. După ce miercurea trecută au pierdut partida tur disputată în deplasare în faţa echipei Ştiinţa Dedeman Municipal Bacău 2, scorul final fiind atunci de 40-23 (22-10) în favoarea gazdelor, ieri, în Sala Sporturilor din Trivale elevii lui Titel Răduţă au mai înregistrat încă un eşec usturător în faţa aceleiaşi formaţii. De data aceasta scorul a fost de 32-22 (20-10) pentru moldoveni.
Argeşenii nu au avut nicio şansă în faţa mult mai puternicei echipe a Bacăului. „Pot spune că în primele 15 minute am avut atitudine, abia în partea a doua a primei reprize adversarul şi-a creat situaţii mai clare de a marca şi a reuşit să se desprindă, profitând de o apărare agresivă, înaltă şi dinamică. Eu cred că am avut un deficit prin faptul că nu am reuşit să intrăm în posesie, am avut 16 greşeli tehnice, dintre care 10 din prindere-pasare. Funcţionăm ca sistem, dar chiar din dorinţa de a pleca pe contraatac pentru a marca nu am reuşit pasele precise, iar lucrurile s-au întors împotriva noastră punându-şi amprenta vizavi de scor. Nu stăm că comentăm prea mult pe seama acestui joc, dar recunoaştem că adversarul a fost peste noi, a avut potenţial; trebuie să perseverăm în ceea ce am făcut bine şi să corectăm ceea ce a fost mai puţin bine. Chiar dacă au fost partide ce au contat pentru Cupa României, noi le considerăm jocuri de verificare. Pentru noi urmează încă un test de verificare”, ne-a declarat ieri, imediat după joc, tehnicianul echipei HC Argeş, Titel Răduţă.
Marcatorii gazdelor în partida de ieri au fost: Claudiu Radu – 6 goluri, Răzvan Mateoniu – 5, Ionuţ Roua – 3, George Cadar – 2, Horia Marinescu – 2, Adrian Arbone, Cătălin Mihalache, Gabriel Mărgărit şi Andrei Dragomir, toţi câte un gol.
Miercuri, joc amical
Argeşenii vor susţine miercuri, 22 ianuarie, o partidă de verificare în compania echipei din Ploieşti. Partida va avea loc în deplasare şi va începe la ora 13,30. „Pregătim cu maxim interes şi seriozitate jocurile din campionat. Noi şi Ploieştiul suntem echipe apropiate valoric, avem de câştigat şi din acel meci. Urmează pe 26 ianuarie confruntarea de acasă cu Naţional Sighişoara, iar în runda următoare ne paşte duelul contra formaţiei din Făgăraş. Aşadar, greul de-abia de-acum începe. Se spune că primul meci este cel mai important, însă consider că Sighişoara nu este un adversar aşa de redutabil. Gândul meu zboară deja la derbiul contra formaţiei din Făgăraş ce va avea loc pe 30 ianuarie, adversara fiind pe locul 4 în clasament. Ne propunem să perfecţionăm relaţiile de joc în apărare, să pasăm mai eficient pe contraatac şi să urcăm pe faza a doua pe direcţia porţii. În primul rând trebuie să remediem aceste lucruri pentru a avea succes în continuare. Fiecare joc are importanţa lui, sunt partide mult mai importante decât cele două întâlniri pe care le-am avut cu echipa din Bacău”, a concluzionat Titel Răduţă.
„Am jucat foarte prost”
Alexandru Ionescu, preşedintele HC Argeş, a comentat jocul pierdut de argeşeni, spunând că aceştia au jucat destul de slab nu numai ieri, ci în ambele confruntări din Cupa României: „Nu am început deloc bine anul. Acum îmi explic de ce am pierdut în tur la 17 goluri diferenţă. Astăzi am fost învinşi la 10 goluri diferenţă, deşi mă aşteptam ca băieţii noştri să aibă o altă atitudine în joc. Mai ales că teoretic cele două echipe, noi şi Bacăul, sunt apropiate valoric, astfel că jocurile ar fi trebuit să fie echilibrate. Realitatea a fost cu totul alta. Bacăul a jucat foarte bine, iar noi am jucat foarte prost. Nu dau vina pe nimeni, însă trebuie să recunoaştem că echipa este într-o pasă proastă de la jocul din ultima etapă a turului de anul trecut, când am făcut egal acasă. Nici acum nu ne-am revenit, însă sper ca până duminica viitoare când începe returul şi după ce noi, conducerea clubului, vom avea o discuţie cu jucătorii, lucrurile să se îmbunătăţească şi elevii lui Titel Răduţă să vadă altfel lucrurile. Să începe să jucăm şi noi, asta este ideea esenţială”.

Monica Cristea Foto-Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar