Acasă / SOCIAL / Atmosfera de sărbătoare a cuprins Muzeul Goleşti

Atmosfera de sărbătoare a cuprins Muzeul Goleşti

În acest week-end, atmosfera de sărbătoare a cuprins Muzeul Goleşti. Meşteri populari din toată ţara şi-au încîntat vizitatorii cu capodoperele realizate cu muncă şi dăruire. În perioada 30 august – 1 septembrie, meșteri populari renumiți, din toate colțurile țării, ceramiști, țesători, sculptori în lemn și pictori de icoane vor participa la acest eveniment la care si-au expus creațiile lor în fața iubitorilor de artă. Au participat meșteri din județele Argeș, Dolj, Vâlcea, Harghita, Prahova și Dâmbovița.
Începând cu orele 9.30, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti a avut loc Întâlnirea Fiilor si Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului. Sărbătoare a elitelor argeşene, aceasta zi a intrat in conştiinţa colectiva drept evenimentul definitoriu al vieţii publice argeşene.
În curtea Muzeului Golești, pe o vreme excelentă, președintele instituției, Constantin Nicolescu, și cei doi vicepreședinți, Florin Tecău și Constantin Polexe, au înmânat titlurile de fii și fiice și de cetățeni de onoare ai Argeșului și Muscelului și diplomele de excelență pentru patru categorii: cultură, religie, sport și mass-media.
Printre cei care au intrat în posesia titlului de fiu/fiică se află și Gheorghe Frangulea. Diplome de excelență au primit câțiva jurnaliști din presa centrală născuți în Argeș: Dana Grecu, Bogdan Ficeac, Ion M. Ioniță, Lucian Mândruță și Mădălin Ionescu. Dintre aceștia, la eveniment au fost prezenți primii trei.
La festivitate au participat numeroase persoane publice. Îi enumerăm pe arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, prefectul de Argeș, Cristian Soare, primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, și senatorul PNL Ion Popa. După decernarea titlurilor, au urmat 40 de minute de muzică de cinci stele cu inegalabilul Tudor Gheorghe. Oaspeții au putut asculta apoi muzică populară interpretată de artiști consacrați și de formații și ansambluri folclorice.
Gabriela N . Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar