Acasă / SOCIAL / Au demonstrat că au îndemânare şi sunt pricepuţi în tranşatul porcului

Au demonstrat că au îndemânare şi sunt pricepuţi în tranşatul porcului

Sărbătoarea Ignatului a fost organizată ieri cu mare fast de către Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia Profesională de Turism şi Alimentaţie Publică cu Vocaţie Europeană Piteşti. Zece primari au demonstrat că au îndemânare şi sunt pricepuţi în tranşatul porcului, în pregătirea cârnaţilor, a şunculiţei, a preparatelor tradiţionale pentru masa de Crăciun. “Ignatul la argeşeni” s-a desfăşurat şi în prezenţa Mariei Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.
După tăiat şi tranşat, a urmat momentul savurat de toţi participanţii, pomana porcului. Maria Grapini a gustat din preparatele tradiţionale – sarmale, caşcaval, şorici – fiind servită şi cu o ceşcuţă cu ţuică fiartă. Alături de ea s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, prefectul Cristian Soare, subprefectul Ion Burnei, deputatul Simona Bucura Oprescu şi liderul filialei judeţene a PC Ion Cornel Lazăr. Gazda evenimentului, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost şi de această dată la înălţime, toţi participanţii bucurându-se de o zi frumoasă, de o sărbătoare tradiţională în stil românesc.
Nu au lipsit premiile, muzica şi voia bună. “Porcul cel mai mare” (de peste 300 kg) a fost adus de primarul de la Miceşti, Dumitru Voicu. Primarii de la Albota (Ion Dumitru) şi de la Vultureşti (Liviu Poşircă) au primit premiul pentru “Cel mai bun tranşator”, iar Nicolae Smădu, primarul de la Domneşti, s-a prezentat cu cel mai ecologic groştei. Pentru porcul de la Bogaţi s-a acordat premiul “Cel mai bogoţoi porc”, iar delicioasele sarmale de Ştefăneşti au fost la mare căutare. Ţuica de Coşeşti a mers de minune cu slănina de Stâlpeni şi caşcavalul afumat de Brăduleţ. Ce mai, o sărbătoare pregătită aşa cum se cuvine de Argentina Culcuş, directorul Centrului Cultural Mioveni, de edilul-şef Ion Georgescu şi preşedintele asociaţiei, Dumitru Boţilă. Participanţii au fost prezenţi şi la simpozionul intitulat “Mioveni, oraş frumos şi cu maşina, şi pe jos”.
Minodora Martin Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar