Acasă / SOCIAL / Cătălin Teodorescu: Descentralizarea va da naştere la abuzuri şi se va face în forma dorită de USL

Cătălin Teodorescu: Descentralizarea va da naştere la abuzuri şi se va face în forma dorită de USL

Preşedintele PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu, a comentat în cuvinte foarte dure modul în care USL doreşte să facă descentralizarea la nivel administrativ. După luni întregi de comentarii şi de polemici, actuala putere a renunţat, cel puţin deocamdată, la reorganizarea teritorială, înlocuind-o cu o ,,banală’’ descentralizare, anunţată încă din vremea guvernării Ciorbea.
,,Aşa-zisa descentralizare se poate numi ,,marea baroniadă”, pentru că USL vrea să împartă România între cele două componente principale ale sale, PSD şi PNL. Mai devreme sau mai târziu se vor rupe, dar judeţele se vor împărţi definitiv între cele două partide. Cred că dacă ei nu s-au înţeles pe capitalele regiunilor au găsit o soluţie să împartă osul cel mare între ei prin aşa-zisa descentralizare.
Descentralizarea se doreşte a fi făcută prin mutarea anumitor instituţii în subordinea consiliilor judeţene, de la ministere, cu bugetele aferente, pentru a mânui în teritoriu sume cât mai mari. E bine că s-au gândit ei ca singurul atribut al ministerelor să rămână doar de verificare, inspecţie şi control…
Noi nu putem fi de acord cu această bătaie de joc pe care ei o numesc descentralizare. Liderii PDL nu au fost invitaţi la nicio discuţie cu vicepremierul Dragnea. La 17.30, luni, Liviu Dragnea se autoinvită la o discuţie la sediul PDL, măsură tardivă, pentru că decizia au luat-o deja. Aceasta va trece în forma dorită de USL. Tot noi, cetăţenii vom avea de suferit,’’ a declarat Teodorescu.
Printre instituţiile deconcentrate care vor trece în subordinea consiliilor judeţene se numără direcţiile judeţene de sănătate publică, agenţiile de mediu, direcţiile agricole şi instituţiile sociale.
Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar