Acasă / EVENIMENT / Ce despăgubiri a plătit Omniasig pentru accidentul din Muntenegru

Ce despăgubiri a plătit Omniasig pentru accidentul din Muntenegru

Suma despăgubirilor aferente dosarelor de daună soluţionate şi în curs de soluţionare deschise în urma accidentului rutier al autocarului cu turişti români produs în Muntenegru în iunie 2013 se ridică la peste 4,2 milioane euro, a anunţat marţi Omniasig Vienna Insurance Group.

Autocarul implicat în accident era asigurat de către Omniasig, printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco.
În baza poliţei RCA, au fost deschise 47 dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului şi cei doi şoferi, precum şi un dosar pe Carte Verde pentru un cetăţean din Muntenegru.
Astfel, 40 de cazuri au fost deja soluţionate pe cale amiabilă, două sunt în curs de soluţionare pe aceeaşi cale, iar în cadrul dosarului de daună care avea ca obiect pretenţiile de despăgubire formulate de către familia şoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenţii nu au fost acoperite de poliţa RCA.
„Sperăm ca şi celelalte patru cazuri să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea să fie soluţionate de către instanţele de judecată competente, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul Omniasig, relatează Mediafax.
Valoarea totală a despăgubirilor acordate pentru riscurile de deces şi de vătămare corporală în cele 42 de cazuri soluţionate pe cale amiabilă şi a dosarului deschis pentru vătămarea corporală a minorului muntenegrean se ridică la 4,15 milioane de euro .
Totodată, în baza poliţei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces şi invaliditate permanentă, au fost plătite despăgubiri în valoare de 88.000 euro , conform limitelor individuale specificate în contractul de asigurare.
În urma accidentului din Muntenegru, în care a fost implicat un autocar cu turişti români, şi-au pierdut viaţa 18 persoane, printre care şi şoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite.
Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care deţine peste 99% din acţiunile asigurătorului român.
Societatea este al doilea jucător pe piaţa locală a asigurărilor după nivelul subscrierilor din 2012.
VIG mai deţine pe piaţa românească BCR Asigurări de Viaţă şi Asirom.
Omniasig are un capital social de 439,64 milioane de lei.

 

Sursa: Mediafax

Despre Administrator

Citeşte şi ...

96a4d5e0-9ed7-4b44-9894-8fbebe9cf03e

Bărbat dispărut de la domiciliu

În seara zilei 24 februarie a.c., politiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar