Acasă / EVENIMENT / Cel de-al doila participant la jaf a fost prins

Cel de-al doila participant la jaf a fost prins

În luna august a anului 2011, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost alertat că, la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi ce se aflau într-un autoturism de culoare neagră. „Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sînt din aur“, preciza atunci IPJ Argeş. Totodată, cei trei le-au luat victimelor cheile Volkswagenului, dispărînd apoi în direcţia Piteşti. Bijuteriile furate aparţineau firmei Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc. Iniţial, s-a estimat că valoarea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro, ulterior reprezentanţi ai societăţii păgubite afirmînd că prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 650.000 de euro. Reprezentanţii firmei păgubite au povestit la audieri că i-au confundat pe tîlhari cu poliţişti, după ce li s-a făcut semnal de oprire cu un baston folosit de agenţii Poliţiei Rutiere. În februarie 2013, a fost arestat Simion Rustem Ip, primul suspect din acest dosar. Cu toate că bucureşteanul nu a recunoscut că ar avea vreo legătură cu jaful, probele ADN l-au dat de gol. În 2014, el a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni închisoare. Înainte, Rustem Ip mai fusese condamnat atît în România, cît şi în Germania, tot pentru uzurpare de calităţi oficiale, dîndu-se drept poliţist, în scop de jaf.
Poliţiştii argeşeni au continuat cercetările, în acest dosar important. Aveau suspecţii, însă administrarea probelor cerea multă muncă şi timp. După ce au avut noi dovezi, ofiţerii SIC au obţinut mandatul de aducere pe numele lui Florian Alberto Ioniţă, de 30 de ani, tot din Bucureşti. Acesta a fost adus la Piteşti, fiind „cazat“, în arestul IPJ Argeş.
Ieri, suspectul a fost prezentat Judecătoriei Piteşti, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de tîlhărie calificată. În momentul cînd a fost ridicat de acasă, suspectul avea piciorul stîng în gips, fiind operat. Din acest motiv, deplasarea lui a fost dificilă, existînd un moment în care el a fost purtat pe braţe de oamenii legii pînă la maşină, dar şi de la maşină la arest sau la instanţă. De cum a coborît din dubă, bucureşteanul a avut grijă să îşi acopere faţa. Individul este recidivist, el fiind condamnat la 4 ani închisoare cu suspendare, în anul 2011, într-un dosar de trafic de droguri.

Sursa- curier.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar